Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Ce nu ştiai despre Bucureşti?

Publicat: miercuri, 05 decembrie 2018

Dacă tot vine iarna și sezonul rece bate la ușă, autoritățile şi firmele de specialitate au anunțat într-un comunicat oficial că vor da drumul la căldură la cerere pentru spitale şi şcoli/grădinițe. Bucureștiul a fost primul înscris pe lista orașelor care au solicitat aceste servicii, fiind cel mai mare consumator de energie din țara noastră. Totul normal până aici. Dat fiind faptul că Bucureștiul este o metropolă cu aproximativ 2 milioane de locuitori, oraşul are fără niciun dubiu nevoie de căldură. Insă, ceea ce nu ştiaţi despre sistemul de termoficare din Bucureşti este că acesta ascunde în adâncurile asfaltului una dintre cele mai mari reţele de conducte furnizoare de energie termică din lume.

Știați că: BUCUREȘTIUL ESTE PE LOCUL 2 GLOBAL la lungimea rețelei de energie termică?

Da, este adevărat. Bucureştiul adăposteşte în subteran o rețea de distribuție a energiei termice care deservește peste 1.2 milioane de utilizatori, plasați în peste 560.000 de apartamente şi peste 5000 de instituţii. În fond, capitala noastră are cea mai lungă conductă de energie termică din lume. Aceasta măsoară aproximativ 4000 de kilometri. Imaginaţi-vă că, dacă am întinde în metri liniari conducta de energie termică ce zace sub străzile circulate zilnic de milioane de oameni, am putea ajunge aproape la distantă dintre București și Londra – dus întors.

Bucureștiul se pregătește să modernizeze sistemul de termoficare conform standardelor europene

Nu este de ajuns doar că suntem în topul celor mai mari sisteme de termoficare din lume, spun specialiștii. Acestea şi trebuie să funcționeze și să deservească populația conform unor standarde. Modernizarea, mentenanța şi dezvoltarea acestui sistem conform criteriilor impuse de UE este unul din eforturile principale făcute de bucureșteni. Creșterea satisfacției celor racordați și creșterea eficienței economice a acestor sisteme este un plan principal pe care autoritățile îl au în vedere în acest sens. Aşadar, iată un lucru mai puțin mediatizat despre capitala noastră, însă un lucru care ne pune pe harta lumii, din nou între primele locuri. Ne rămâne doar să așteptăm implementarea lucrărilor care să ne aducă pe locul unu și în ceea ce privește eficiența şi eficacitatea acestui sistem.

Amalia POPA

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=106830

Publicat de la data dec. 5 2018. Categorii BUCUREȘTI, CALEIDOSCOP, LIFE & STYLE, LIFESTYLE.

Zona comentariilor

Meteo în țară

24 mai 2019, 17:12
 

V
Furtună
20°C
7 km/h
Perceput de temperatură: 19°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 63%
Vânt: 7 km/h V
Rafale de vânt: 7 km/h
UV-Index: 1
Răsarit: 5:40
Apus: 20:46
Prognoza 25 mai 2019
Zi
 

VSV
Furtună
24°C
Vânt: 7 km/h VSV
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 6
Noapte
 

VSV
Predominant senin
13°C
Vânt: 0 km/h VSV
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 6
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Informare meteorologica
    Ziua/luna/anul : 23-05-2019 Ora : 12 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : 23 mai, ora 12 – 24 mai, ora 22; Zonele afectate : conform textului; Fenomene : manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată, cantități de apă însemnate; Mesaj : ACTUALIZAREINFORMARE METEOROLOGICĂ Interval de valabilitate: 23 mai, ora 12 – 24 mai, ora […]

Loto

Horoscop

  • 211.016 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team