Ce nu știai despre Palatul Telefoanelor din București, într-o serie specială a podcastului Cronicari Digitali
- Seria specială a podcastului „Cronicari Digitali”, „re:connect Palatul Telefoanelor”, susținută de Orange Romania, debutează astăzi și marchează redeschiderea Palatului Telefoanelor;
- Patru invitați povestesc despre ce nu știai până acum despre bijuteria arhitecturală a Bucureștiului, în interviuri moderate de Ana Rubeli, storyteller cultural;
- Fiecare episod începe cu un minut de aur, cu secvențe din Bucureștiul de altădată, din Arhiva Națională de Filme a României;
- Episoadele seriei speciale pot fi urmărite pe contul de YouTube Cronicari Digitali: https://shorturl.at/CBP4Z
Seria specială a podcastului „Cronicari Digitali”, „re:connect Palatul Telefoanelor”, susținută de Orange Romania, debutează astăzi și marchează redeschiderea Palatului Telefoanelor.
Redarea în folosință a clădirii, conform menirii pentru care a fost creată – centrul comunicațiilor românești – este un moment simbolic pentru angajații din telecomunicații.
Echipele reunite ale Orange Romania vor veni acum la birou în două clădiri alăturate, ambele în stil Art Deco: Palatul Telefoanelor, un reper pentru Capitală, și clădirea Tandem.
Seria specială a podcastului „Cronicari Digitali” este moderată de Ana Rubeli, storyteller cultural, și conține patru episoade, fiecare dintre ele având câte un invitat de marcă: Damian Anfile, teolog, pasionat de istorie și colecționar de cunoștințe, arhitectul Dorin Ștefan, președintele ARCEN Edmond Niculușcă și curatorul și CEO-ul Art Safari, Ioana Ciocan.
Șocați de viteza ascensorului, în vremurile extravagante în care Josephine Baker se plimba pe Calea Victoriei într-o șaretă trasă de un struț
În debutul seriei de interviuri dedicate Palatului Telefoanelor din București, Damian Anfile – „după formare teolog, după gust pasionat de istorie și colecționar de cunoștințe“, așa cum se prezintă singur – intră în detaliile clădirii legendare.
Aflăm pe cine a scandalizat, în anii ‘30, înălțimea clădirii de pe Calea Victoriei, ce intelectual celebru s-a declarat uimit de viteza ascensorului din interior și cine au fost primii milionari interbelici care au beneficiat de noua tehnologie în telecomunicații.
În cel de-al doilea episod dedicat Palatului Telefoanelor din București, arhitectul Dorin Ștefan explică de ce era nevoie de pragmatism și de simplitate în vremurile extravagante în care Josephine Baker se plimba pe Calea Victoriei într-o șaretă trasă de un struț.
Nu în ultimul rând, detaliază contextul cultural și economic în care această importantă clădire de patrimoniu a adus, în Micul nostru Paris cu clădiri neoclasice, un aer proaspăt, newyorkez.
În plus, fiecare episod din seria specială a podcastului „Cronicari Digitali” începe cu un minut de aur din Arhiva Națională de Filme a României, care conține secvențe din Bucureștiul de altădată, din anii 1936, 1940, 1942 și 1944.
Podcastul „Cronicari Digitali” este cofinanțat de @fondul_cultural_national și este susținut de @ordinularhitectilordinromania din #timbruldearhitectura.
Seria specială „re:connect Palatul Telefoanelor” a podcastului „Cronicari Digitali” poate fi urmărită VIDEO pe https://shorturl.at/CBP4Z, pe contul YouTube Cronicari Digitali: https://www.youtube.com/@CronicariDigitali.
Despre Cronicari Digitali
Platforma Cronicari Digitali, produsă de agenția de PR Zaga Brand, Asociația Human Made Art și Institutul Național al Patrimoniului a reușit să aducă alături o comunitate vastă de oameni preocupați de valori culturale, personalități, experți, vedete, creatori de conținut, și derulează anual proiecte offline și online care se disting prin creativitate și modalități inovative de storytelling digital.
Cronicari Digitali dezvoltă produse new media, social media, BTL, PR pentru branduri și instituții preocupate de patrimoniul cultural, turism cultural, gastronomie, multietnicitate și comunități locale.
Facebook.com/cronicaridigitali
Instagram.com/cronicaridigitali
Sursă foto: Arhivele Naționale ale României