Serviciu informatii in sistem RSS
Ultimele titluri
Ultima Oră

CE, o nouă strategie industrială europeană în domeniul electronicii

Publicat: joi, 23 mai 2013

Comisia Europeană lansează o campanie care urmărește realizarea de investiții publice coordonate în sectoarele micro- și nanolectronicii (spre exemplu, semiconductorii și cipurile din componența calculatoarelor), campanie concepută pentru a extinde baza de producție avansată din Europa.

Vicepreședintele Comisiei Europene, Neelie Kroes, declară: „Alții investesc de o manieră ofensivă în cipurile din componența calculatoarelor și Europa nu își poate permite să rămână în urmă. Trebuie să ne consolidăm și să ne reunim atuurile actuale și să dezvoltăm noi puncte forte. Este necesară o coordonare rapidă și strânsă a investițiilor publice la nivelul UE, al statelor membre și la nivel regional pentru a asigura această transformare.”

Sectorul european al electronicii stă la baza competitivității industriale a Europei, într-un context mai larg, deoarece reprezintă o tehnologie generică esențială pentru celelalte sectoare, de la sectorul energetic până la sectorul autovehiculelor și la sectorul sănătății. Un sector al electronicii aflat în dezvoltare este esențial pentru creșterea economică și crearea de locuri de muncă în Europa.

Neelie Kroes a declarat: „Doresc să dublez producția noastră de cipuri la aproximativ 20 % din producția mondială. Îmi doresc ca Europa să producă mai multe cipuri pe teritoriul european decât produc Statele Unite pe propria lor piață. Este un obiectiv realist, cu condiția să ne canalizăm investițiile în mod corespunzător.”

Printre elementele-cheie ale acestei strategii industriale se numără următoarele:

creșterea investițiilor în cercetare, dezvoltare şi inovare (C&D&I) și îmbunătățirea coordonării acestora – maximizarea impactului investițiilor UE și ale statelor membre printr-o colaborare transfrontalieră sporită (se așteaptă ca 70 % din investițiile publice să provină de la statele membre, iar 30 % de la UE);
consolidarea celor trei poli europeni de talie mondială în domeniul electronicii, și anume Dresda (DE), Eindhoven (NL) / Leuven (BE) și Grenoble (FR), precum și crearea unei legături cu alți poli europeni care ocupă o poziție de frunte, cum ar fi cei din Cambridge (UK), Carintia (AT), Dublin (IRL) și Milano (IT);
Strategia se va concentra asupra a trei linii complementare: cipuri mai puțin costisitoare (tranziția către plăcuțe de siliciu cu dimensiuni de 450 mm, materiile prime pentru cipuri), cipuri mai rapide („More Moore”) și cipuri mai inteligente („More than Moore”).
mobilizarea unor fonduri private, regionale, naționale și ale UE, în valoare de 10 miliarde EUR, în jurul unui set comun de obiective în materie de cercetare și inovare, incluzând 5 miliarde EUR prin intermediul unui parteneriat public-privat comun. Acest parteneriat cu o durată de șapte ani este conceput de așa manieră încât să acopere întregul lanț valoric și al inovării din sectorul electronicii și să finanțeze proiecte de inovare la scară largă, în cadrul programului UE de cercetare Orizont 2020.
Neelie Kroes a adăugat: „Datorită acestei strategii, industria europeană va fi mai în măsură să transforme inovațiile realizate în domeniul ingineriei în tehnologii care pot fi instalate la scară comercială.”

Implementarea cu succes a acestei strategii va asigura:

o mai mare disponibilitate a micro- și nanoelectronicii necesare pentru industriile-cheie europene,
extinderea lanțului de aprovizionare și a ecosistemului, sporind oportunitățile pentru IMM-uri,
investiții mai ridicate în producţia avansată,
stimularea inovării de-a lungul întregului lanț de aprovizionare, pentru a crește competitivitatea industrială a Europei.
Obiectivele ambițioase ale Comisiei sunt susținute de cercetători și de industria electronicii, care au evidențiat, la sfârșitul anului 2012, modul în care ar putea fi obținute investiții totale în valoare de 100 de miliarde EUR în perioada 2013-2020.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=6905

Publicat de la data mai 23 2013. Categorii LIFE & STYLE.

Zona comentariilor

Meteo în țară

14 august 2018, 21:13
 

SE
Senin
30°C
11 km/h
Perceput de temperatură: 29°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 24%
Vânt: 11 km/h SE
Rafale de vânt: 11 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 6:17
Apus: 20:23
Prognoza 15 august 2018
Zi
 

ESE
Înnourat
32°C
Vânt: 4 km/h ESE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 6
Noapte
 

NNV
Predominant senin
18°C
Vânt: 0 km/h NNV
Rafale de vânt: 4 km/h
max. UV-Index: 6
More forecast...
 

RSS De la ANM:

 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 14-08-2018 Ora : 13 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 13:15 si 14:15 In zona : Județul Sălaj: Crasna, Sâg, Horoatu Crasnei, Meseșenii de Jos, Buciumi, Bănișor, Cizer, Vârșolț; Se vor semnala : descărcări electrice, averse care vor cumula local 25 l/mp, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindina […]
 • Informare meteorologica
  Ziua/luna/anul : 14-08-2018 Ora : 13 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : 14 august, ora 18 – 17 august, ora 22; Zonele afectate : conform textului; Fenomene : intervale de timp cu manifestări de instabilitate atmosferică; Mesaj : INFORMARE METEOROLOGICĂ Interval de valabilitate: 14 august, ora 18 – 17 august, ora 22Fenomene vizate: […]
 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 14-08-2018 Ora : 12 Nr. mesajului : 2 Intre orele : 12:45 si 13:45 In zona : Județul Cluj: Huedin, Poieni, Sâncraiu, Săcuieu; Se vor semnala : descărcări electrice , averse care vor cumula local 25 l/mp, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindina de mici dimensiuni.

Loto

Horoscop

 • 120.868 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team