Ce se întâmplă săptămâna aceasta în Parlamentul European

Săptămâna aceasta, parlamentarii naționali vor schimba opinii cu eurodeputații privind chestiunile economice, bugetare și sociale în cadrul săptămânii parlamentare. Premierul turc, Recep Tayyip Erdogan, va vizita Parlamentul European, iar deputații europeni vor vota în comisii măsuri împotriva dumping-ului, obligativitatea apelurilor automate de urgență din autovehicule și restituirea comorilor naționale.

De luni până vineri, la Parlamentul European va avea loc săptămâna parlamentară europeană. Deputații europeni și parlamentari naționali vor schimba opinii privind chestiunile economice, bugetare și sociale în cadrul unor reuniuni ce vor aborda semestrul european.

Președintele Parlamentului European, Martin Schulz, și liderii grupurilor politice se vor întâlni cu premierul turc, Recep Tayyip Erdogan, marți, pentru a discuta despre negocierile pentru aderare, independența sistemului juridic turc și poziția țării asupra Siriei și Irakului.

De luni până joi, miniștri greci vor explica prioritățile țării lor la cârma UE în comisiile Parlamentul European.

 

Marți, comisia pentru piața internă și protecția consumatorilor va vota reguli referitoare la obligativitatea din 2015 a apelurilor automate de urgență din autovehiculele implicate într-un accident.

Noi reguli privind repatrierea comorilor culturale exportate ilegal vor fi votate în comisia pentru cultură marți. Acestea definesc mai clar compensarea proprietarului și procedura de repatriere.

În contextul Jocurilor Olimpice de iarnă de la Sochi, subcomisia pentru drepturile omului va discuta miercuri despre situația drepturilor omului în Rusia. La dezbatere vor participa reprezentanți ai Human Rights Watch, Memorial și Quarteera.

Marți, comisia pentru comerț internațional va vota măsuri de combatere a dumping-ului. Acestea vor accelera acțiunile posibile în momentul în care bunurile importante sunt vândute la un preț mai mic decât valoarea lor pe piața UE.

Tot marți, comisia pentru afaceri externe va vota rapoartele de progres ale Bosniei și Herțegovina, Muntenegrului și Fostei Republici Iugoslave a Macedoniei.

Comisia pentru mediu va vota miercuri un regulament care interzice transferul deșeurilor. 400 de cazuri de transferuri ilegale de deșeuri au fost înregistrate de Comisia Europeană în 2009.

Se apropie alegerile europene. După Paris și Frankfurt, a venit rândul Romei să găzduiască, joi, o conferință ReAct. Aceasta se concentrează pe calitatea vieții în UE.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.