Ce vedem vineri la One World Romania 10

Vineri, 17 martie, e ultima zi în care invităm elevii de liceu și profesorii lor la proiecții speciale dedicate lor în cadrul One World Romania, la Cinema Eforie. De la ora 10:00 ei vor viziona documentarul animat „Tower”, după care va avea loc o scurtă dezbatere pe tema filmului – violența și atacurile din școli.

Astăzi are loc și ultima dezbatere a săptămânii la Rezidența Scena9 – „Coaliția fricii”.  Discuția va fi moderată de Mona Nicoară și îi va avea ca invitați pe Vlad Viski (președinte MozaiQ), Florin Buhuceanu (președinte executiv ACCEPT), Katarzyna Remin (Board Member Campaign against Homophobia Polonia) și Iaromira Popovici, redactor Dilema Veche. Această discuție va explora moduri specifice de acțiune socială pentru drepturile minorităților sexuale din regiunea noastră.

În această seară de la ora 18:30, la Cinema Muzeul Țăranului va avea loc premiera internațională a ediției a zecea de One World Romania – cea a filmului „A început ploaia”. Realizatorul acestuia, Michele Lancione, care a petrecut 2 ani filmând situația persoanelor evacuate din Strada Vulturilor din București, va fi prezent pentru discuții cu publicul.

Ca de obicei, după fiecare proiecție din festival vor avea loc scurte dezbateri. Lista completă a participanților la aceste dezbateri de vineri, 17 martie, este disponibilă aici. Dacă vreți să vedeți cum au fost primele zile de festival, găsiți clipuri aici (galerie foto & video).

Anul acesta veți primi în fiecare zi de #OWR10 câteva recomandări din partea selecționerilor Mona Nicoară și Adina Brădeanu și a directorului festivalului, Alexandru Solomon. Iată ce vă recomandă Mona Nicoară din programul de vineri:

Turn este un documentar de animație, de fapt un thriller despre prima ucidere în masă la o universitate americană. Poetic, de un estetism care nu calcă de loc peste oroarea momentului, acest film, nominalizat la Oscar anul acesta, este unul dintre proiectele cele mai îndrăznețe formal pe care le-am văzut eu în ultimul an.
Toate Guvernele Mint este, în primul rând un film necesar despre misiunea presei în noua eră a opacității instituționale și a faptelor alternative, un film care ar trebui să devină vizionare obligatorie nu doar pentru jurnaliști, ci și pentru publicul larg consumator de știri — de fapt, pentru noi toți.”
Pentru mai multe informații despre festival, puteți scrie pe adresa info@oneworld.ro.Sunteți așteptați pe site, facebook și youtube cu mai multe știri despre ce veți vedea la One World Romania 2017! Nu uitați că biletele pentru festival sunt disponibile pe site-ul Eventbook. Festivalul are loc în perioada 13-19 martie la Cinema Eforie, Cinema Union, Cinema Elvire Popesco, Sala Horia Bernea – Cinema Muzeul Țăranului și Rezidența Scena9.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.