CEC Bank, despre creditul acordat Ioanei Băsescu: Respectă legislaţia

Preşedintele CEC Bank, Radu Gheţea, a declarat, vineri, că a analizat creditul acordat Ioanei Băsescu, fără a pronunţa numele clientului, şi consideră că nu au fost încălcate nici legile, nici regulamentele BNR şi nici normele interne de creditare.

„Despre creditul de care se tot vorbeşte în ultima perioadă pot să vă spun că l-am analizat şi eu şi consider că, este o opinie personală, dar este şi opinia băncii, nu s-au încălcat nici legile, nici regulamentele BNR şi cu atât mai puţin normele interne. (..) Vorbim mai multe după ancheta de la Parlament”, a spus Gheţea, citat de B1 TV.

Președintele CEC Bank a arătat că nu are voie, potrivit Legii bancare, să vorbească despre operaţiunile derulate de un client al băncii.

Directorul Direcţiei Supraveghere din BNR, Nicolae Cinteză, a anunţat joi seară că BNR va iniţia, la solicitarea Ministerului Finanţelor, un control de conformitate la CEC privind creditul acordat Ioanei Băsescu, verificare care va începe săptămâna viitoare şi va fi încheiată până la 9 decembrie.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.