Cel mai scump ceas de buzunar vândut vreodată

Ceasurile reprezinta o podoaba extravaganta, eleganta, care aleasa cum trebuie, da dovada de finete si bun gust. In acelasi timp insa, ceasurile reprezinta de multe ori si obiecte de neatins, tocmai prin preturile lor. Exista ceasuri ce costa averi intregi, sume exorbitante.

Aceste ceasuri au fost de obicei regasite in colectiile impatimitilor de arta, in recuzita regala a unor familii de soi sau in cazul unor licitatii la care oamenii de rand nici macar nu pot visa. In cazul unei astfel de licitatii a fost vandut si cel mai scump ceas de buzunar din toate timpurile.

Cat credeti ca a costat acesta? Aflati imediat, in cele ce urmeaza!

 

Cel mai scump ceas de buzunar vandut vreodata

1932 a fost anul care a dictat pentru unii zicala „timpul inseamna bani”. Acesta era anul in care este produs minunatul Patek Philippe’s Supercomplication. Acest ceas avea sa demonstreze in scurt timp ca zicala este mai adevarata ca niciodata.

Pentru realizarea acestui ceas au fost necesari 4 ani. Iar in cazul unei licitatii din noiembrie 2014, de la Geneva, au fost nevoie de doar 15 minute pentru a demonstra ca “Timpul inseamna bani” – si chiar multi bani in cazul acestui ceas.

Aceasta a fost licitatia in care ceasul Patek Philippe’s Supercomplication a fost vandut unei persoane ce a dorit sa-si pastreze anonimatul, pentru nici mai mult nici mai putin de 24 milioane de dolari.

Va vine sau nu sa credeti, astfel a ajuns Patek Philippe’s Supercomplication sa fie cel mai scump ceas de buzunar din lume.

 

Competitie si preturi exorbitante

Exista si anumite zvonuri referitoare la acest ceas si la faptul ca pretul sau ar fi fost detronat de alt simbol al luxului si al opulentei. Se spune ca un presupus iubit al Mariei Antoneta a comandat unul dintre ceasurile Breguet Grande Complication (Marrie – Antoinette) si ca ar fi platit pe acesta circa 30 de milioane de dolari. Astfel, Patek Philippe’s Supercomplication ar fi fost detronat de pe podiumul celui mai scump ceas de buzunar vandut vreodata.

Insa nu s-au gasit niciodata dovezi concludente pentru a elucida acest mister. Asadar, daca va intrebati in continuare care este cel mai scump ceas de buzunar vandut vreodata, raspunsul oficial este in continuare Patek Philippe’s Supercomplication.

Amalia POPA,

cautceas.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.