Cele mai frumoase nume de fete inspirate din natura. Care sunt si ce semnifica acestea

Alegerea numelui pe care o sa-l poarte copilul tau este o decizie extrem de importanta. Nu doar pentru tine, deoarece copilul este cel ce va purta rezultatul acestei decizii toata viata. Tocmai de aceea, astazi ne-am hotarat sa acordam un pic de ajutor mamelor care se pregatesc sa aduca pe lume o fetita.

Numele fetitei tale trebuie sa fie unul care sa se potriveasca atat cu numele de familie, cat si cu personalitatea pe care crezi ca o va avea fetita ta. Vrei sa alegi un nume potrivit, care sa semnifice simpatie, iubire si sa o caracterizeze ca fata, pentru tot restul vietii.

Natura ne inspira mereu, chiar si in ceea ce priveste alegerea de nume pentru copilasii nostri. Iata mai jos cele mai intalnite si potrivite nume de fete pentru micuta ta.

Nume cu accente florale – cele mai potrivite nume pentru fete

Pentru ca fiecare fata se aseamana unei flori, fiind blajina, dragastoasa si extrem de atragatoare, am ales o selectie de 5 nume care au accent floral. Unul dintre acestea poate fi numele de care ai nevoie pentru a-ti boteza fetita.

Crina – acesta este primul nume de fata care iti poate veni in minte atunci cand te gandesti la o floare. El semnifica puritate si naturalete, precum crinul, floarea alba a puritatii. Este un nume extrem de dragut, care va atrage simpatie si o va face pe viitoarea femeie sa se simta mereu in largul ei.

Angela – Angela sau Angelica este un nume al unei plante. El semnifica puritatea si dragostea fata de natura. De asemenea, semnificatia acestui nume vine din latina veche si din greaca vorbita de antici, avand intelesul angelic – INGER. Fetele purtatoare ale acestui nume vor fi intotdeauna bune la suflet, cu un caracter curat si  smerit.

Brandusa  – un alt nume al unei flori, pentru o fata care va fi intotdeauna vesela si plina de energie. Brandusa semnifica delicatetea si simplitatea. O fire energica, dar totusi sensibila si atat de devotata si pasionala, Brandusa va fi mereu prietena de care vei avea nevoie cand vrei sa te destainui.

Lacramioara – acest nume semnifica gingasie, sensibilitate, prospetime. Este un nume de floare care aduce in centrul atentiei puritatea. Este un nume cu semnificatie istorica, provenind din romana. Este sarbatorit in Duminica Floriilor, avand un puternic accent religios. Semnifica si smerenia in acelasi timp.

Viorica – sprintena si vesela, Viorica este fata care va fi mereu acolo sa te ajute. Semnificatia numelui este una ce are in centru natura. In perioada contemporana este destul de folosit acest nume, ca tendinta de modernizare, insa originile sale sunt destul de vechi. El semnifica bogatia. In vechime, cine planta viorele in gradina era considerat un om avut.

Sursa: Lumealuijunior.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.