Celebrul Placido Domingo dezminte și se apără

 

Baritonul spaniol Placido Domingo s-a apărat de acuzaţiile de hărţuire sexuală lansate împotriva sa de numeroase femei, culese într-un articol de Associated Press, şi a asigurat că „niciodată nu s-a comportat în mod agresiv sau vulgar şi că a fost mereu galant cu femeile, în limitele cavalerismului”, relatează EFE.

Este ceea unul dintre cei mai mari interpreți lirici ai ultimelor decenii a declarat în interviurile acordate publicaţiilor ABC şi „El Confidencial”.

Reputatul artist participă în Valencia la repetiţiile spectacolului „Nabucco”, pregătind revenirea sa pe scena spaniolă după anularea mai multor reprezentaţii în SUA şi demisia sa de la conducerea Operei din Los Angeles.

Placido Domingo a asigurat că a trăit luni „foarte grele”, dar că a fost susţinut de prieteni, colegi şi de public, care i-au luat apărarea, insistând că „niciodată” nu a promis cuiva „vreun rol şi cu atât mai puţin o carieră” şi că nu a pus vreodată piedici în calea cuiva.

El a asigurat că a fost surprins de anularea spectacolelor sale din operele americane, spre deosebire de cele europene, în urma unor acuzaţii care nu au fost niciodată transpuse în denunţuri.

Domingo a recunoscut că „de ceva vreme” se gândeşte să părăsească scena, pentru că repetiţiile sunt tot mai „solicitante şi mai lungi”.

Artistul internaţional a spus în acest sens că spaniolii sunt „afectuoşi şi drăgăstoşi” şi că în Spania a face complimente este un lucru ce ţine de cultură şi că a fost mereu „galant” dar în limitele „cavalerismului, respectului şi generozităţii”.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.