Centrul de Investigaţii Media, adevărul despre centrul de sondare a opiniei publice Sociopol

Centrul de Investigatii Media a publicat recent pe pagina sa de pe Facebook  rezultatele unei anchete iniţiate de jurnaliştii săi cu privire la  creatorul celebrelor sondaje de opinie  Sociopol difuzate ca Breaking News de mai toate televiziunile axate pe sectorul ştirilor.

Vă prezentăm partea mai interesantă a textului postat:

„Duminica seara, cand protestele anti-RMGC au inceput in Bucuresti, Cluj si alte cateva orase, o mare parte din presa prezenta datele unui sondaj conform caruia mai mult de doua treimi dintre romani isi doresc proiectul minier. In loc sa dea protestele, televiziunile de stiri, care altminteri se ingalbenesc a „breaking news” din orice prostie, rostogoleau de zor sondajul. Nu doar televiziunile, si multe dintre site-urile ziarelor dadeau rezultatele cercetarii sociale.

In coada sondajului scria ca e facut de „Sociopol”. Cum nu am auzit de satul asta, am zis sa vad si io ce si cum, si am cautat putin. Am gasit la RECOM ca firma e infiintata la 1 aprilie (e un semn!) 2013 si ca e detinuta aproape total de Mirel Palada, fost actionar si director la CCSB, institutul de sondare a opiniei publice care facea sondaje pentru Antena 3. Cat de corecte erau sondajele puteti sa aflati cautand pe google „Motoc CCSB Voiculescu”.

Palada are 95% din firma Sociopol SRL, care se infiintase cu patru luni inainte de a publica sodajul care a luat fata protestului in media traditionala. Ceilalti 5% sint ai unei persoane pe nume Viorel Popescu. Sediul firmei e pe strada LT. AV. GHEORGHE NEGEL din Sectorul 6, Bucureşti.

Asadar, Antena 3 e aici, la Sociopol, d-aia nu era in Piata Universitatii cand vreo 3.000 de oameni o blocau in primul protest spontan de mai bine de un an si jumatate incoace.

Ieri, o stire a trecut pe la urechile mele si dusa a fost, in noianul de taraboi cu caini, proteste, jandarmi, plus o gramada de alta treaba: Mirel Palada e, incepand de miercuri, 4 aprlie, consilier al lui Ponta pe probleme de strategii guvernamentale. „

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.