Sistemul național de gestiune și monitorizare a păsărilor din România, lansat miercuri

Miercuri, 2 octombrie, ora.10.00, la Hotel Capital Plaza – Bucuresti are loc evenimentul de lansare al proiectului ”Sistemul național de gestiune și monitorizare a speciilor de păsări din România în baza articolului 12 din Directiva Păsări”.

Proiectul contribuie la îmbunătățirea activității de management și monitorizare a speciilor de păsări de interes comunitar și la elaborarea primului raport periodic al României privind starea de conservarea a speciilor de păsări de interes comunitar, care va fi transmis Comisiei Europene până la finalul anului 2013.

Ca urmare a implementării proiectului vor fi realizate:

– ”Atlasul Păsărilor de interes comunitar din România” (lucrare grafică și editorială care va conține descrierea fiecărei specii de păsări de interes comunitar, hărți, fotografii, dvd cu sunetele păsărilor cântătoare)

– ”Ghidul standard de monitorizare a speciilor de interes comunitar din România”

– 2 conferințe naționale dedicate comunității științifice, ong-urilor și autorităților publice cu atribuții în domeniul protejării naturii.

Lectori: Antoaneta Oprișan – Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice – Direcția Managementul Ariilor Naturale Protejate, Radu Vădineanu – Manager de proiect, Centrul Național pentru Dezvoltare Durabilă și Ciprian Fântână – Director de conservare, Societatea Ornitologică Română.

Detalii complete pe: http://fundatiacndd.blogspot.ro/2013/09/lansarea-proiectului-sistemul-national.html

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.