Cercetatorii au aflat de ce femeile prefera barbatii predispusi spre infidelitate

Bărbaţii cu voce gravă şi masculină, precum cea a lui Barry White, atrag mai uşor femeile decât cei cu voce subţire, cum este cea a lui David Beckham, cel puţin atunci când este vorba despre relaţii pe termen scurt, potrivit unui studiu al cercetătorilor canadieni, informează dailymail.co.uk, citat de descopera.ro.

Studiul cercetătorilor canadieni, publicat în revista online Personality and Individual Differences, oferă detalii despre evoluţia vocii umane şi alegerea partenerului.

Deşi bărbaţii cu voce gravă tind să fie mai atrăgători, ei prezintă probabilităţi mai mari să îşi înşele partenera de viaţă.

„Până acum, era neclar de ce femeile preferă vocea bărbaţilor care prezintă o probabilitate mai mare să înşele. Dar am descoperit că femeile erau mai atrase de bărbaţii despre care credeau că pot să le înşele, dar pentru o relaţie de scurtă durată, când nu îşi fac griji atât de mari în legătură cu fidelitatea”, afirmă Jillian O’Connor, de la Universitatea McMaster din Canada, autor al acestui studiu.

Pentru acest studiu, 87 de femei au fost rugate să asculte o serie de voci masculine, modificate astfel încât să sune mai grav sau mai subţire, apoi li s-a cerut să aleagă bărbaţii despre care credeau că aveau şanse mai mari să le înşele.

De asemenea, acestea au fost rugate să aleagă vocea pe care o considerau cea mai atrăgătoare pentru relaţii de lungă sau scurtă durată.

„Din perspectivă evoluţionistă, aceste percepţii asupra infidelităţii sexuale viitoare ar putea avea rol de adaptare. Consecinţele infidelităţii sunt foarte mari, fie acestea emoţionale sau financiare, iar cercetările arată că oamenii au evoluat ca un mecanism de protecţie pentru a evita relaţii pe termen lung cu parteneri care ar putea înşela”, consideră David Feinberg, de la departamentul de psihologie, neuroştiinţă şi comportament al universităţii canadiene.

Mai multe detalii AICI

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.