Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Ceremonie de deschidere a exercițiului „Justice Eagle 17”, la Smârdan

Publicat: marți, 11 aprilie 2017

Ceremonia de deschidere a exerciţiului comun de instruire „Justice Eagle 17” s-a desfășurat luni, 10 aprilie, la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă Smârdan, judeţul Galaţi.

 În cadrul exerciţiului, care va avea loc în perioada 10 aprilie – 5 mai, se vor instrui în comun peste 350 de militari români și americani, din Batalionul 284 Tancuri „Cuza Vodă”, Batalionul 300 Infanterie Mecanizată „Sfântul Andrei”, Batalionul 285 Artilerie ”Vlaicu Vodă”, structuri aparţinând Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată „Unirea Principatelor”, şi din Batalionul 1 „Vulturii luptători” din armata StatelorUnite ale Americii.

          „Este o oportunitate excelentă să ne aflăm aici, să ne instruim împreună pentru a demonstra şi promova soliditatea parteneriatului nostru. Poligonul de instrucţie Smârdan ne oferă posibilitatea instruirii în comun în vederea validării procedurilor de operare conform standardelor, astfel încât să realizăm dezideratul instruieşte-te aşa cum vei lupta, a declarat colonelul Cornel-Traian Scurt, locțiitorul comandantului Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată „Unirea Principatelor”. 

          ”Vulturii luptători  au ajuns în România în luna februarie, în cadrul operațiunii Atlantic Resolve, ca urmare a angajametului Forțelor Terestre ale SUA în Europa, în sprijinul aliaților noștri”, a spus, la rândul său, maiorul Michael Harrison, șeful operațiilor în cadrul batalionului american.

          Scenariul exerciţiului „Justice Eagle 17” este unul fictiv, bazat pe ducerea luptei de apărare pe poziţii de către structuri de forţe constituite din subunităţi de tancuri Abrams şi TR 85 M Bizon, infanterie mecanizată pe maşini de luptă Bradley şi  MLI 84 M Jder, sprijinite de piese de artilerie Paladin şi tunuride calibrul 155 mm.

           Militari americani fac parte din Forţele Terestre ale Statelor United în Europa, ca parte a angajamentului SUA pentru întărirea securității şi cooperării colective în Europa de Est, în cadrul Operaţiunii Atlantic Resolve. Această unitate va staţiona în România pentru o perioadă de nouă luni, după care va fi înlocuită de o altă unitate de luptă, astfel asigurându-se o prezenţă consistentă, bazată pe rotaţie continuă, în Europa. În această perioadă, militarii vor efectua exerciții de tragere întrunite cu muniție de luptă la nivel de pluton şi companie în Centrul secundar de instruire pentru luptă Smârdan şi vor participa la exerciţiile multinaţionale planificate.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=78515

Publicat de la data apr. 11 2017. Categorii Social.

Zona comentariilor

Meteo în țară

22 septembrie 2019, 22:20
 

N
Senin
15°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 16°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 51%
Vânt: 0 km/h N
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:02
Apus: 19:14
Prognoza 23 septembrie 2019
Zi
 

S
Parţial însorit
25°C
Vânt: 0 km/h S
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 4
Noapte
 

NNE
Noros
14°C
Vânt: 4 km/h NNE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 4
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 229.813 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team