Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

CFR Marfă. Stoica: Aşteptăm să vedem dacă vânzătorul şi-a îndeplinit obligaţiile contractuale

Publicat: vineri, 11 octombrie 2013

„Există bani, suntem pregătiţi să plătim, aşteptăm acum să vedem dacă vânzătorul şi-a îndeplinit obligaţiile contractuale. Eu îmi doresc să continuăm privatizarea”, a declarat Gruia Stoica, vineri, la ieşirea din sediul Ministerului Transporturilor.

Proprietarul Grup Feroviar Român (GFR), Gruia Stoica, a sosit, vineri, la Ministerul Transporturilor pentru o discuţie cu Comisa de privatizare a CFR.

Patronul GFR, care a câştigat licitaţia de privatizare pentru pachetul de 51% din acţiunile CFR, este obligat să achite până luni 170 de milioane de euro.

Cu toate acestea, Gruia Stoica susţine că nu este obligat prin contractul pe care l-a semnat să achite această sumă până la termenul limită, de 14 octombrie, ci ar putea face asta abia după ce Consiliul Concurenţei îşi va da avizul.

Ieri, proprietarul Grup Feroviar Român a anunțat că va plăti diferența de 170 de milioane de euro pentru preluarea CFR Marfă, chiar și fără avizul Consiliului Concurenței, dacă Ministerul Transporturilor și-a îndeplinit toate obligațiile.

„Suntem pregătiţi să facem această plată, în condiţiile în care vânzătorul şi-a îndeplinit restul clauzelor contractuale. (…) Nu mai vreau să stau cinci luni până dă avizul Consiliul Concurenţei. Eu spun aşa: Sunt pregătit să plătesc această sumă de bani înainte de a primi avizul Concurenţei, care poate să fie pozitiv sau negativ, îmi asum această responsabilitate, şi mai mult decât atât, îmi asum acest risc de a mă costa mai mult cele şase luni de zile de blocaj a unei sume de 200 de milioane de euro, dar vreau să ştiu dacă vânzătorul şi-a îndeplinit restul clauzelor din contract”, a declarat Stoica, potrivit b1 tv.

Stoica a afirmat, de asemenea, că în contractul de privatizare, semnat la începutul lunii septembrie, nu apare termenul 13 octombrie.

Premierul Ponta a replicat prompt că Guvernul și-a îndeplinit toate obligațiile din contractul pentru privatizarea CFR Marfă, adăugând că este ”excelent” dacă Stoica acceptă să achite restul de bani în aceste condiții.

„Excelent, atunci e excelent. Cred că da (legat de îndeplinirea de către Guvern a tuturor obligaţiilor din contract – n.r.), nu cunosc toate detaliile, dar nu ştiu ceva ce ar mai trebui să facă Guvernul şi nu a făcut”, a completat Ponta.

În cazul în care nu va achita cei 170 de milioane de euro, privatizarea va fi anulată, caz în care Gruia Stoica va acţiona statul în instanţă pentru a-şi recupera banii.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=16417

Publicat de la data oct. 11 2013. Categorii Breaking News.

Zona comentariilor

Meteo în țară

9 decembrie 2019, 18:56
 

N
Parţial înnourat
8°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 9°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 70%
Vânt: 0 km/h N
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:40
Apus: 16:36
Prognoza 10 decembrie 2019
Zi
 

NNE
Înnourat
6°C
Vânt: 4 km/h NNE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 1
Noapte
 

NE
Noros
2°C
Vânt: 7 km/h NE
Rafale de vânt: 14 km/h
max. UV-Index: 1
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 09-12-2019 Ora : 14 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 14:00 si 17:00 In zona : Județul Covasna: Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc, Baraolt, Zagon, Zăbala, Ozun, Sânzieni, Brăduț, Bățani, Cernat, Brețcu, Turia, Catalina, Boroșneu Mare, Bodoc, Ghidfalău, Reci, Lemnia, Valea Crișului, Micfalău, Bixad, Ilieni, Poian, Aita Mare, Chichiș, Brateș, […]

Loto

Horoscop

  • 247.466 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team