Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

CGMB a aprobat o normă pentru atribuirea contractelor către companiile municipale

Publicat: marți, 12 septembrie 2017

Consilierii generali ai Capitalei au adoptat, luni, o normă internă a Municipiului București privind modalitatea de atribuire a contractelor către entitățile juridice la care este acționar majoritar.

Norma internă prevede încheierea de contracte între Municipiul București, prin primarul general, în calitate de achizitor, și entitățile juridice la care este acționar majoritar, având ca obiect execuția, prestarea, furnizarea de lucrări, servicii sau produse.

La propunerea lui Cristian Olteanu (PNL) a fost adoptat un amendament conform căruia „pentru transparența totală a achizițiilor publice efectuate” de către Primăria Capitalei, ținând cont de numărul mare de entități juridice înființate la nivelul unității administrativ teritoriale a Municipiului București, urmează să fie realizat un site, denumit „capitalatransparenta.ro”, care să permită cetățenilor să urmărească derularea acestor proceduri precum și detaliile atribuirii.

Roxana Wring (USR) a precizat că formațiunea pe care o reprezintă intenționează să atace în instanță acest proiect de hotărâre, apreciind că el încalcă principiile constituționale ale economiei de piață și legea achizițiilor publice, ducând la apariția unei „primării paralele”, finanțată din bugetul public.

„Când doamna primar general ne-a anunțat că va înființa societăți comerciale pentru a îmbunătăți serviciile către cetățeni și că aceste societăți vor fi capabile să intre în concurență cu societăți private, nu ne așteptam ca aceste societăți să fie, de fapt, finanțate integral din bugetul Primăriei, să aibă angajați care nu sunt funcționari de stat și, astfel, nu pot fi controlați, dar în ultimă instanță să aibă același regim ca o instituție a primăriei, și anume să i se încredințeze direct concrete”, a precizat ea.

Un reprezentant al aparatului de specialitate al PMB a replicat că potrivit art. 31 din legea achizițiilor publice, societățile înființate de PMB sunt exceptate de la legea achizițiilor publice.

„În baza unui document și a unei solicitări făcute către ANAP (Agenția Națională pentru Achiziții Publice — n.r.), în care am solicitat un punct de vedere, ni s-a transmis clar că trebuie să facem o normă internă, fiind exceptați de la legea achizițiilor publice. Nu este nimic ilegal. Ba mai mult de atât, am făcut exact ceea ce scrie în lege că trebuie să facem”, a menționat reprezentantul PMB.

Conform normei interne, obiectul achiziției va fi stabilit în funcție de necesitățile Municipiului București și va consta în atribuirea execuției/prestării/furnizării de lucrări/servicii/produse necesare realizării obiectivelor asumate.

Municipiul București, prin direcția sau compartimentul solicitant, va transmite o invitație de participare care va cuprinde, printre altele: valoarea estimată; obiectul achiziției; formularele pe care trebuie să le completeze și să le prezinte executantului/prestatorului/furnizorului căruia îi este adresată invitația de participare, cuprinzând inclusiv modelul de contract agreat de autoritatea contractantă, precum și perioada de timp în care oferta trebuie să fie valabilă.

Entitatea căreia i se adresează invitația de participare are dreptul de a solicita clarificări cu privire la documentele primite, iar autoritatea contractantă are obligația de a răspunde în termen de o zi lucrătoare, dar numai în cazul solicitărilor primite cu cel puțin două zile înainte de data limită pentru depunerea ofertei preliminare.

Documentația de atribuire trebuie să cuprindă cel puțin: caietul de sarcini, instrucțiuni privind modul de elaborare și de prezentare a propunerii tehnice și financiare, formularele și draft-ul de contract.

Documentația de atribuire va fi transmisă odată cu invitația de participare entității juridice care execută/prestează/furnizează lucrările/serviciile/produsele care fac obiectul contractului.

Comisia de analiză și negociere a ofertei preliminare va fi alcătuită din cel puțin trei membri, specialiști în domeniul obiectului contractului, în domeniul juridic și economic.

CITEȘTE ȘI:

În București urmează să fie amplasate 10.000 de rastele pentru biciclete în decurs de un an

Rectificare bugetară: DGAS, CSMB și Spitalul ‘Carol Davila’ vor beneficia de cele mai mari creșteri

Municipiul București aderă la protocolul privind educația juridică în școli

Voucherele pentru biciclete, suplimentate cu până la 25.000

Sursa: AGERPRES

 

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=85082

Publicat de la data sept. 12 2017. Categorii BUCURESTI.

Zona comentariilor

Text To Speech

Meteo în țară

23 ianuarie 2019, 6:33
 

NE
Precipitaţii
1°C
4 km/h
Perceput de temperatură: 0°C
Presiunea: 1000 mb
Umiditate: 100%
Vânt: 4 km/h NE
Rafale de vânt: 4 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:44
Apus: 17:12
Prognoza 24 ianuarie 2019
Zi
 

ENE
Precipitaţii
3°C
Vânt: 22 km/h ENE
Rafale de vânt: 25 km/h
max. UV-Index: 0
Noapte
 

ENE
Precipitaţii
1°C
Vânt: 14 km/h ENE
Rafale de vânt: 22 km/h
max. UV-Index: 0
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Informare meteorologica
    Ziua/luna/anul : 22-01-2019 Ora : 11 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : 22 ianuarie, ora 11 - 23 ianuarie, ora 10 Zonele afectate : conform textului Fenomene : precipitații moderate cantitativ: ninsori, precipitații mixte și polei Mesaj :        În intervalul menționat aria precipitațiilor va cuprinde treptat toate regiunile și pe arii restrânse […]
  • Atentionare meteorologica
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 22-01-2019 Ora : 11 : 00 Nr. mesajului : 2 Intervalul : conform textelor Zonele afectate : conform textelor și hărții Fenomene : conform textelor Mesaj :      ACTUALIZAREINFORMARE METEOROLOGICĂ  Interval de valabilitate: 22 ianuarie, ora 11 - 23 ianuarie, ora 10 Fenomene vizate: precipitații moderate cantitativ: ninsori, precipitații mixte […]

Loto

Horoscop

  • 171.270 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team