China mărește viteza trenurilor glonț pe ruta Beijing-Shanghai din septembrie

Trenurile „glont” din noua generație a Chinei, Fuxing, vor circula pe calea ferată de mare viteză Beijing-Shanghai la 350 km pe oră de la 21 septembrie, a declarat Corporația Căilor Ferate Chineze duminică.

Acest tip de tren va fi cel mai rapid tren „glonț” pus în funcțiune comercială în lume și va scurta timpul călătoriilor între cele două orașe la 4,5 ore de la 6 ore.

China a pus în circulație primul său tren de mare viteză care circulă cu 350 km pe oră între Beijing și Tianjin în august 2008 și a inaugurat încă trei astfel de linii de mare viteză la nivel național în următorii ani, până când autoritățile au ordonat ca vitezele să fie reduse până între 250-300 km pe oră în 2011.

Trenurile Fuxing au fost prezentate publicului în iunie și pot atinge viteze de 400 km/oră.

Pe 27 iulie, trenurile Fuxing au fost testate pentru siguranță și fiabilitate la viteză maximă.

Din 21 septembrie, aceste trenuri vor face șapte curse dus-întors în fiecare zi.

Trenurile sunt concepute și fabricate în totalitate în China, de către Corporația Căilor Ferate Chineze. China deține toate drepturile de proprietate intelectuală asupra trenurilor.

China avea la finele anului trecut cea mai lungă retea de căi ferate de mare viteză din lume, respectiv 22.000 de kilometri, adica aproximativ 60 la sută din totalul la nivel mondial.

În jur de o treime din căile ferate de mare viteză ale Chinei au fost concepute să permită trenurilor să circule la o viteză de 350 km pe oră, potrivit lui He Huawu de la Academia de Inginerie Chineză.

Ruta Beijing-Shanghai, pe care circulă zilnic peste 33 de perechi de trenuri rapide, este cea mai aglomerată din China. Până acum se circulă cu o viteză de 300 km pe oră.

Sursa: China Xinhua News

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.