China: Pedeapsă cu moartea pentru poluare

Autorităţile chineze au acordat instanţelor dreptul de a pronunţa pedepse extreme în cazurile foarte grave de poluare. Anunţul a fost făcut de presa de stat, în contextul în care tot mai mulţi chinezi protestează din cauza daunelor provocate mediului de industrie.

„În cele mai grave cazuri ar putea fi pronunţată pedeapsa cu moartea. Toate forţele ar trebui mobilizate pentru a dezvălui dovezi ale poluării”, a precizat agenţia oficială de presă Xinhua, preluată de ebihoreanul.ro.

Promisiuni de înăsprire a pedepselor pentru cei care poluează au mai fost în China, dar astfel de măsuri radicale nu s-au luat, întrucât bugetele se bazează în mare parte şi pe taxele de poluare plătite de marile companii din industrie.

Pe de altă parte, laureatul Premiului Nobel pentru Pace din 1980, Adolfo Perez Esquivel, implicat în lupta pentru crearea unei Curţi Penale Internaţionale pentru apărarea mediului înconjurător, susţine necesitatea declarării dezastrelor ecologice drept crime contra umanităţii şi pedepsirea lor ca atare.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.