Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

China trece la relaxarea unor politici sociale

Publicat: sâmbătă, 28 decembrie 2013

Cea mai înaltă instanță legislativă chineză a adoptat sâmbătă moțiunile de formalizare a abolirii taberelor de reeducare prin muncă și de relaxare a politicii de control al nașterilor, a anunțat media oficială. Anunțate de autorități în noiembrie, aceste reforme importante au fost aprobate printr-un vot al Comitetului Permanent al Congresului Național Popular (ANP), camera de înregistrare legislativă a deciziilor Partidului Comunist la putere, în timpul uneia din sesiunile sale bilunare, precizează agenția oficială Xinhua (China Nouă), citată de Agerpres. Comitetul a aprobat o rezoluție care să permită “cuplurilor să aibă doi copii în cazul în care unul dintre părinți a fost copil unic”. Până acum, pentru ca o familie să poată avea doi copii era nevoie ca ambii părinți să fi fost copii singuri la părinți. De asemenea, mai era permis să aibă doi copii (și prevederile rămân în vigoare) și părinților din mediul rural al căror prim născut era fată, dar și celor care sunt membrii ale minorităților naționale. Partidul Comunist Chinez (PCC) a decis să relaxeze politica unui singur copil la a treia sesiune plenară a celui de-al 18-lea Comitet Central al PCC. Deoarece planificarea familială este scrisă ca o strategie de stat esențială în Constituție, va fi nevoie de o rezoluție a legiuitorului suprem pentru a o ajusta, mai notează Xinhua. Pe de altă parte, sistemul de reeducare abolit acum oficial, a apărut în 1957 și permitea reținerea unor persoane în „tabere de reeducare”, până la patru ani doar pe baza unei decizii a poliției.
Obiect al unor multiple abuzuri, foarte impopulare și denunțate de organizațiile de apărare a drepturilor omului, aceste tabere sunt în special folosite de autoritățile locale împotriva contestatarilor, internauților ce denunță corupția sau “petiționarilor” solicitând reparații pentru anumite daune, mai amintește AFP.

Aceste tabere “au devenit inutile” pe măsură ce “s-a dezvoltat” sistemul judiciar al țării, a declarat China Nouă la începutul acestei săptămâni, referindu-se la un text provenind de la guvern, adaugă AFP.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=20701

Publicat de la data dec. 28 2013. Categorii MAPAMOND.

Zona comentariilor

Meteo în țară

14 octombrie 2019, 10:27
 

N
Soare
13°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 16°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 76%
Vânt: 0 km/h N
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 2
Răsarit: 7:29
Apus: 18:34
Prognoza 15 octombrie 2019
Zi
 

ENE
Înnourat
24°C
Vânt: 4 km/h ENE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 3
Noapte
 

NE
Parţial noros
10°C
Vânt: 4 km/h NE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 3
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 233.559 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team