Congresul PCC: China va forma forțe armate de clasă mondială până la mijlocul secolului 21

Xi Jinping a declarat miercuri că Partidul Comunist Chinez (PCC) va lupta pentru a transforma din temelii forțele armate ale poporului într-o armată de clasă mondială, până la mijlocul secolului 21.

Până în anul 2020, mecanizarea va fi, practic, obținută, cu aplicațiile IT venind după un drum lung și capabilitățile strategice cunoscând o îmbunătățire importantă.

Modernizarea apărării naționale și a forțelor armate ar trebui să fie, practic, încheiată până în 2035, a spus Xi la deschiderea sesiunii celui de al 19-lea Congres Național al PCC.

PCC va construi o armată, o marină, o forță aeriană, o forță de rachete și o forță strategică de sprijin puternice și modernizate, va dezvolta puternic și eficient instituțiile de comandă a operațiunilor comune pentru teatrele de luptă și va crea un sistem modern de luptă cu caracteristici distincte chineze, a spus el.

„O armată este construită pentru a lupta”, a spus el, subliniind capabilitatea de luptă ca un criteriu de îndeplinit.

Tehnologia este capabilitatea centrală de luptă, a spus el, adăugând că armata poporului va fi formată mai inovativă.

PCC va accelera dezvoltarea armatei inteligente și va îmbunătăți capabilitățile de luptă pentru operațiuni comune bazate pe sistemele de rețele de informații și abilitatea de a lupta în condiții multidimensionale.

Înființată în 1927, Armata de Eliberare A Poporului comandă acum aproape două milioane de peronal de serviciu militar. De la al 18-lea Congres Național al partidului din 2012, PCC a înaintat obiectivul construirii unei armate puternice care urmează partidul, luptă pentru a câștiga și realizează o conduită exemplară.

O nouă structură militară a fost înființată iar Comisia Militară Centrală exercită conducerea unitară, comandamentele de teatru responsabile pentru operațiunile militare și serviciile concentrate pe capabilități de dezvoltare.

Armata a desfășurat misiuni importante legate de protecția drepturilor maritime, lupta împotriva terorismului, menținerea stabilității, salvare și ajutor în caz de dezastru, forțe internaționale de menținere a păcii, servicii de escortă în Golful Aden și asistență umanitară.

 

Extrase din raportul președintelui Xi la congres

Xi Jinping a prezentat miercuri un raport la deschiderea celui de-al 19-lea Congres Național al Partidului Comunist Chinez (PCC).

Următoarele sunt principalele puncte ale raportului:

O ERĂ NOUĂ CU GÂND NOU

Socialismul cu caracteristici chineze a intrat într-o nouă eră.
PCC a dat o nouă formă Gândirii Socialismului cu caracteristici chineze pentru o Nouă Eră, un ghid de acțiune pe termen lung la care partidul trebuie să adere și pe care trebuie să îl dezvolte.

Această gândire reprezintă ultima realizare în adaptarea marxismului în contextul chinez.

O ȚARĂ MĂREAȚĂ, MODERNĂ, SOCIALISTĂ

PCC a trasat un plan de dezvoltare în două etape pentru perioada din 2020 până la mijlocul secolului 21 pentru a dezvolta China într-o „țară măreață, modernă și socialistă”.

În prima etapă din 2020 până în 2035, CPC va construi la fundația creată de societatea moderat prosperă cu încă 15 ani de muncă intensă pentru a vedea că modernizarea socialistă este practic realizată.

În a doua etapă din 2035 până la mijlocul secolului 21, construind pe modernizarea practic realizată, PCC va munci intens pentru încă 15 ani și va dezvolta China într-o țară măreață, modernă și socialistă care este prosperă, puternică, democratică, avansată cultural, armonioasă și frumoasă.

Principala contradicție cu care se confruntă societatea chineză a evoluat la a fi cea între dezvoltarea dezechilibrată și inadecvată și nevoile în creștere ale oamenilor pentru o viață mai bună.

ECONOMIA

Economia Chinei a tranzitat de la faza creșterii rapide la erapa dezvoltării de înaltă calitate.

În dezvoltarea unei economii moderne, țara trebuie să se concentreze pe economia reală. China va sprijini capitalul de stat pentru a deveni mai puternică, a se descurca mai bine, a crește mai mult, a transforma companiile chineze în firme competitive de clasă mondială pe plan internațional.

China va întări rolul fundamental al consumului în promovarea creșterii economice și va îmbunătăți cadrul reglementării susținute de politica monetară și politica macro prudentă, și va vedea că ratele de dobânzii și ratele de schimb devin mai bazate pe piață.

PROGRESUL ECOLOGIC

PCC a incorporat China Frumoasă în planul său de dezvoltare în două etape pentru a construi o țară măreață, modernă și socialistă.

Modernizarea este una caracterizată de coexistența armonioasă dinte om și natură.

China va înființa agenții de reglementare pentru a administra valoarea resurselor naturale din proprietatea statului și a monitoriza ecosistemele naturale, și a dezvolta un sistem de rezerve naturale compus în special din parcuri naționale.

DIPLOMAȚIE

Indiferent de etapa de dezvoltare pe care o atinge, China nu va căuta niciodată hegemonia și nu se va angaja în expansiune.

CONSTRUIREA PARTIDULUI

Obținând un impuls copleșitor în lupta sa contra corupției, Partidul este determinat să asigure o victorie decisivă asupra celei mai mari amenințări la adresa sa.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.