Serviciu informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Christine Lagarde: Ar fi păcat ca România să nu continue parteneriatul benefic cu FMI

Publicat: marți, 16 iulie 2013

Ar fi păcat ca România să nu continue parteneriatul strategic cu Fondul Monetar Internaţional, a declarat, marţi, directorul FMI, Christine Lagarde.

„Vreau să remarc faptul că avem un parteneriat de durată cu România şi a fost benefic din punct de vedere fiscal pentru că a restaurat stabilitatea pentru a genera investiţii, a restaurat încrederea în fundamentele economice ale ţării”, a afirmat Lagarde.

„Vom fi foarte încântaţi să ne continuăm discuţiile cu autorităţile pentru a ajuta la stabilizarea cadrului macroeconomic, care a fost restaurat cu mare eficienţă. Ştiu că n-a fost uşor, dar ar fi păcat să nu-l consolidaţi, să nu păstraţi acest cadru macroeconomic pentru a consolida creşterea economică, pentru a crea locuri de muncă , pentru a vă asigura că oamenii beneficiază de aceste eforturi”, a mai spus Lagarde.

Lagarde: Sunt necesare mai multe măsuri în privinţa companiilor de stat

România a făcut progrese considerabile în domeniul fiscal, al sănătăţii şi în sectorul energetic pe parcursul ultimelor două acorduri cu FMI, a declarat  directorul Fondului. Însă, în privinţa companiilor de stat sunt necesare mai multe măsuri, care vor fi incluse în viitorul acord, a precizat aceasta.

„Ce are România? Aveţi talent uman, surse de energie, finanţare disponibilă care trebuie fructificată şi adminsitraţie care poate fi eficientizată. Aveţi toate ingredientele (…) Aţi progresat mult şi dacă mai uit la parteneriatul dintre FMI şi România văd lucruri bune. Performanţă mai ales în domeniul fiscal, al sănătăţii, în sectoarele de energie”, a spus Lagarde.

În privinţa companiilor de stat sunt necesare mai multe reforme pentru a se ajunge la productivitatea maximă, pentru a beneficia de întreg potenţialul uman şi tehnic din aceste societăţi, a subliniat aceasta.

„Acest set de reforme va face parte din noul program”, a spus Lagarde.

Şeful FMI a apreciat progresele României în sectorul energetic, al gazului natural şi în ceea ce priveşte liberalizarea preţurilor la energie, care îşi va arăta roadele pe termen lung, oricât de dureros pare pe termen scurt.

„Sunt şi alte reforme care să vă ajute să fiţi mai competitivi şi România va avea o creştere mai mare, o creştere economică cu incluziuni şi aici mă gândesc la transport, la infrastructură. Banii trebuie să fie folosiţi bine pentru a ne asigura că toţi actorii folosesc bine banii”, a afirmat Lagarde.

Îmbunătăţirea climatului investiţional, care să nu fie orientat doar către sectorul privat, înseamnă creşterea capacităţii României de a folosi eficient şi la timp fondurile europene, cu o bună guvernanaţă pentru a da roade şi pentru a ajusta nevoile de finanţare cu cheltuielile care se realizează.

„Viitorul României este un viitor împărtăşit de o generaţie de tineri, cărora trebuie să le daţi un viitor pe care trebuie să-i ajutaţi să dea formă viitorului lor. Dacă vă uitaţi, problemele nu sunt specifce doar României. Există, consider eu, o discriminare aici. Tinerii respectivi care nu au acces la piaţa muncii aşa cum ar trebui să aibă. Avem peste 20% tineri în şomaj, iar această situaţie este un strigăt al tinerilor către noi toţi”, a mai spus Lagarde.

Pe de altă parte, Fondul Monetar Internaţional prognozează o creştere globală de 3,1 la sută în perioada următoare, a anunţat directorul general al FMI.

‘Cum credem noi că se va îndrepta lumea…Văzută prin ochii FMI, este o creştere economică de 3,1 la sută. Cifrele privind economia nu au fost revizuite pozitiv, dar au fost revizuite negativ foarte puţin’, a declarat Lagarde.

Lagarde: Bucureştiul mi-a amintit de Paris

Directorul general al Fondului Monetar Internaţional, a mărturisit că Bucureştiul îi aminteşte de Paris şi că i-a plăcut designul clădirilor şi calitatea arhitecturii.

„Este prima mea vizită în România şi vizitez Bucureştiul pentru prima dată. Am fost uluită. Mi-a plăcut foarte mult, am fost impresionată de frumuseţea oraşului. Mi s-a spus că Bucureştiul este Micul Paris. Mi-a amintit de design-ul clădirilor şi calitatea arhitecturii a multor colţuri din Bucureşti de oraşul meu natal, de Paris, unde m-am născut. Ceea ce eu consider, de asemenea, că este impresionant nu e doar faptul că România este parte a Uniunii Europene, asta este indubitabil, ci cât de profund ataşaţi sunt toţi oamenii pe care i-am întâlnit de când am sosit aici la Bucureşti, cât de mult se simt ei români şi europeni în acelaşi timp, este clar o stradă cu două sensuri în care România este o ţară mândră şi puternică, dar, de asemenea, o ţară care cu putere şi mândrie face parte din Europa”, a declarat, marţi, directorul general al FMI, la conferinţa „Eastern Europe and Romania: The Road Ahead”, de la Banca Naţională.

La conferinţă au participat premierul Victor Ponta şi peste 200 de invitaţi din sectorul financiar-bancar.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=9851

Publicat de la data iul. 16 2013. Categorii Breaking News.

Zona comentariilor

Meteo în țară

20 mai 2019, 10:48
 

ESE
Predominant înnourat
23°C
11 km/h
Perceput de temperatură: 25°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 52%
Vânt: 11 km/h ESE
Rafale de vânt: 11 km/h
UV-Index: 4
Răsarit: 5:43
Apus: 20:42
Prognoza 21 mai 2019
Zi
 

VSV
Parţial însorit cu furtună
24°C
Vânt: 11 km/h VSV
Rafale de vânt: 14 km/h
max. UV-Index: 9
Noapte
 

V
Senin
12°C
Vânt: 4 km/h V
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 9
More forecast...
 

RSS De la ANM:

 • Tipul mesajului : Avertizare nowcasting
  COD : PORTOCALIU Ziua/luna/anul : 19-05-2019 Ora : 23 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 23:00 si 00:00 In zona : Județul Arad: Pecica, Nădlac, Vinga, Secusigiu, Semlac, Felnac, Șeitin, Peregu Mare;Județul Timiş: Timișoara, Sânnicolau Mare, Gătaia, Giarmata, Dudeștii Vechi, Ghiroda, Sânandrei, Comloșu Mare, Orțișoara, Cenad, Giroc, Moșnița Nouă, Teremia Mare, Liebling, Jamu Mare, […]
 • Tipul mesajului : Avertizare nowcasting
  COD : PORTOCALIU Ziua/luna/anul : 19-05-2019 Ora : 22 Nr. mesajului : 2 Intre orele : 22:45 si 23:45 In zona : Județul Timiş: Deta, Gătaia, Săcălaz, Ciacova, Peciu Nou, Satchinez, Orțișoara, Sânmihaiu Român, Jebel, Liebling, Jamu Mare, Denta, Banloc, Giulvăz, Șag, Moravița, Voiteg, Dudeștii Noi, Ghilad, Birda, Livezile, Pădureni, Parța, Giera; Se vor semnala […]
 • Tipul mesajului : Avertizare nowcasting
  COD : PORTOCALIU Ziua/luna/anul : 19-05-2019 Ora : 22 Nr. mesajului : 3 Intre orele : 22:25 si 23:30 In zona : Județul Timiş: Jimbolia, Variaș, Săcălaz, Lenauheim, Peciu Nou, Cărpiniș, Periam, Satchinez, Sânmihaiu Român, Lovrin, Biled, Sânpetru Mare, Cenei, Giulvăz, Uivar, Șandra, Saravale, Becicherecu Mic, Iecea Mare, Pesac, Checea, Foeni, Otelec, Giera; Se vor […]
 • Atentionare meteorologica
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 19-05-2019 Ora : 11 : 00 Nr. mesajului : 2 Intervalul : 20 mai, ora 12 – 21 mai, ora 06 Zonele afectate : conform textului și hărții Fenomene : cantități de apă însemnate, instabilitate atmosferică accentuată Mesaj : MESAJ 2 ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ Interval de valabilitate: 20 mai, ora 12 […]
 • Atentionare meteorologica
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 19-05-2019 Ora : 11 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : conform textelor Zonele afectate : conform textelor și hărții Fenomene : conform textelor Mesaj : ACTUALIZARE  INFORMARE METEOROLOGICĂ Interval de valabilitate: 19 mai, ora 11 – 21 mai, ora 22 Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică     […]

Loto

Horoscop

 • 210.247 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team