CICLISM – Unica echipă românească pe plan internațional își schimbă denumirea după 10 ani!

Singura echipă continentală autohtonă din cele 141 afiliate la UCI în 2018 va purta începând din acest sezon numele creatorului ei, Eduard Carol Novak (unicul campion paralimpic al României).

„Team NOVAK” va prelua tradiția și palmaresul grupării Tușnad Cycling Team, denumirea din ultimul deceniu a celei mai titrate echipe românești de ciclism.

„După 10 de existență a echipei continentale, pot să spun că ne-am atins scopul. Am fost prima și singura echipă care a dus steagul ciclismului românesc la competiții internaționale, obținând nu mai puțin de 50 de podiumuri la competiții UCI.  Cine s-a gândit, în acești ani, în Europa de Est și România, la ciclism i-a venit în minte echipa Tușnad Cycling Team. Vreau să mulțumesc sponsorului principal Apemin Tușnad care a avut încredere în noi și ne-a sustinut. Totodată, mulțumesc tuturor sponsorilor care în acești 10 ani au crezut în noi și ne-au sprijinit. Din 2018, Team NOVAK va prelua numele echipei și vom duce mai departe experiența, rezultatele și proiectele pe care ni le-am propus. Anul acesta se reia Turul României și ne dorim să facem o figură frumoasă cu echipa”, a precizat cvintuplul campion mondial Eduard Carol Novak (președinte în exercițiu al FR Ciclism).

Doi ucraineni, principalele achiziții

Ciucanii s-au întărit pentru sezonul 2018 cu doi cicliși ucraineni de top: Andrii Brataschuk și Oleksandr Prevar, ambii proveniți de la echipa continentală Kolss Cycling Team desființată la finalul lui 2017.

Brataschuk (25 ani) este vicecampionul Ucrainei în 2017 în proba de șosea, în timp ce Prevar (27 ani)  cunoaște deja bine ciclismul nostru, el participând cu rezultate notabiile începând din 2010 la Turul României, Turul Sibiului sau Turul Ținutului Secuiesc. „Deoarece majoritatea curselor interne și regiunea Harghita, unde ne antrenăm deobicei, au un profil geografic deluros, am optat pentru doi cățărători. E posibil să mai transferăm cicliști ucraineni de la Kolss în funcție de strategia de moment. În opinia mea păstrarea lui Tanovitchii este un alt atu important deoarece a demonstrat și anul trecut ce valoare are”, a precizat și Szabolcs Sebestyén, managerul grupării Team NOVAK.

Componența Team NOVAK pentru sezonul 2018:

Novák Carol Eduard
Szabolcs Sebestyén
Nicolae Tanovitchii (Moldova)
Oleksandr Prevar (Ucraina)
Andrii Brataschuk (Ucraina)
Norbert Szabó
Róbert Szilágyi
Csaba Bartha

Péter László – U23
Lóránt Balázsi – U23

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.