Cinci maşini electrice vor lua startul în primul raliu dedicat acestor autovehicule din România

Primul raliu dedicat maşinilor electrice, Sibiu Rally Romania, va începe joi seara cu un start festiv, în Piaţa Mare din centrul istoric al municipiului, unde se vor alinia cinci maşini, trei dintre ele fiind model BMW i3, unul Renault Zoe şi unul Nissan Leaf, potrivit unui comunicat de presă al organizatorilor competiţiei.

Sibiu Rally Romania reuneşte de joi până sâmbătă maşini clasice şi maşini de curse.

„Joi, 16 august 2018, va începe o nouă ediţie a competiţiei Sibiu Rally Romania, eveniment dedicat vehiculelor istorice, electrice şi maşinilor de curse. Etapă în calendarul internaţional al Federaţiei Internaţionale a Vehiculelor Istorice (FIVA) şi etapă în Campionatul de Raliuri de Regularitate pentru Vehicule Istorice organizat de Retromobil Club România (RCR) şi în calendarul Automobil Clubului Român (ACR), Sibiu Rally Romania adună la start peste 60 de echipaje”, se arată în comunicat.

Potrivit organizatorilor, cea mai veche maşină din concurs este un Ford A din 1929 care va fi condus de Dan Siminie, iar printre modelele speciale care vor fi la start se mai numără şi un Ford A din 1930, un Porsche 356A din 1952, sau un Mercedes-Benz Unimog din 1958. În total, în competiţia de regularitate dedicată maşinilor clasice vor fi la start 40 de echipaje. Acestora li se adaugă alte 8 echipaje la categoria Young Timer cu maşini fabricate în perioada 1989 – 2018.

Joi, de la ora 19.00, va avea loc startul festiv, iar vineri startul se va da la ora 12.00 şi sâmbătă de la ora 8.30. Sosirea în prima zi este programată la ora 19.30, iar sâmbătă sosirea va fi la ora 18.00, urmată la ora 20.30 de festivitatea de premiere.

Vineri, în prima zi de competiţie, traseul include o trecere prin Şura Mică, Ocna Sibiului, Mândra, Ludoş, Apoldu de Jos, Miercurea Sibiului, Dobârca, Poiana Sibiului, Tilişca, Sălişte, Sibiel, Orlat, Gura Râului, Răşinari şi Piaţa Mare din Sibiu.

Sâmbătă, participanţii vor descoperi cealaltă jumătate a judeţului, punctul culminant fiind urcarea pe Transfăgărăşan, până la Bâlea Lac, la o altitudine de 2.043 metri. De aici se va pleca spre Biertan, pe traseul Săsăuş – Chirpăr – Nocrich – Alţâna – Bârghiş – Pelişor – Richiş. După Biertan, concurenţii vor pleca spre Mediaş şi apoi vor reveni la Sibiu, în Piaţa Mare, pe traseul Şeica Mare – Slimnic – Şura Mare.

Pe perioada desfăşurării evenimentului se vor închide următoarele secţiuni de drumuri judeţene. Vineri: Călugăru’ (DJ 106J) – Păltiniş (DJ 106A) va fi închis în intervalul orar 15.00 – 18.00; Sâmbătă: Curmătura Ştezii – Arka Park (DJ 106A) va fi închis în intervalul orar 09.00 – 12.00).

Sibiu Rally Romania se va desfăşura în perioada 16 – 18 august şi este un festival dedicat maşinilor istorice, electrice şi sporturilor cu motor. Toate detaliile referitoare la înscriere sunt disponibile pe site-ul www.raliulsibiului.ro.

Sursa: AGERPRES

Foto: raliulsibiului.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.