Cine-lupta pentru drepturile omului?! One World Romania 2014

Festivalul de film documentar dedicat drepturilor omului One World Romania propune bucurestenilor ca intre 17 si 23 martie sa  se incarce pentru lupta vazand filme bune.  Festivalul ajunge anul acesta la cea de-a saptea editie, si aduce noi filme documentare si evenimente speciale in mai multe locatii din Bucuresti: Cinema Studio, Cinema „Elvire Popesco” si Muzeul Taranului Roman. Deschiderea oficiala a festivalului va avea loc luni, 17 martie, la Cinema Pro.

La a 7-a editie, One World Romania priveste inapoi spre cei 25 de ani (da, 25!) care au trecut de la caderea comunismului, cerceteaza statul stramb, nascut din mariajul coruptiei cu nedreptatea, alcatuieste un portret al rebelilor care si-au gasit cauzele si studiaza suferintele morale ale presei. Pentru a indulci meniul, festivalul aduna in a cincea sectiune filme care vorbesc despre dragoste: si ea este un drept al omului. In fine, dar nu in cele din urma, One World Romania 7 il aduce in Romania pe reputatul regizor polonez Marcel Lozinski pentru a prezenta o retrospectiva a acestui maestru al hazardului. Toate acestea in 40 de filme documentare alese pe spranceana.

Pana in martie, insa, One World Romania propune 7 proiectii ca incalzire pentru cea de-a 7a editie a festivalului. In fiecare zi de luni, intre 10 februarie si 10 martie, Centrul Ceh din Bucuresti gazduieste 5 dintre aceste proiectii: 

10 februarie  / 20:00 / „Winter, Go Away!
17 februarie / 20:00 /  ”Call me Kuchu
24 februarie / 20:00 /  „The Art to Survive the Longest War in the World
3 martie / 20:00 / „The Punk Syndrome
10 martie / 20:00 / „My Reincarnation

Celelalte doua proiectii vor avea loc in mansarda Urbanesc, miercuri, in datele de 5 si respectiv 12 martie, incepand cu ora 20:00. Documentarele proiectate vor fi „Big Boys Gone Bananas!*” si „Forbidden Voices”.

Incalziti-va pentru lupta! (Mai multa munitie in curand, pe www.oneworld.ro.)

ONLINE: http://www.oneworld.ro | http://www.facebook.com/one.world.romania
ORGANIZATORI: Asociatia One World Romania si Centrul Ceh Bucuresti
PARTENER PRINCIPAL: Programul Statul de Drept Europa de Sud Est al Konrad-Adenauer-Stiftung
SUSTINUT DE: Pilsner Urquell
CU SPRIJINUL: Centrul National al Cinematografiei, Uniunea Cineastilor din Romania, Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii
PARTENERI: Ambasada Republicii Cehe, Ambasada SUA, Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc, Institutul Goethe, Institutul Polonez, Institutul Italian de Cultura „Vito Grasso”, Ambasada Elvetiei, Institutul Francez din Romania , Ambasada Finlandei, Forumul Cultural Austriac, Arhiva Nationala de Filme, DocuMentor, Teatrul Odeon, Teatrul National „Radu Stanca” Sibiu, dramAcum
MASINA OFICIALA: Skoda
BILETE PRIN: Eventbook
SUPORT TEHNIC: Urbanesc

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.