Cine vor fi cei mai doriți angajatori în 2017?

Astăzi, 10 aprilie a.c., a fost lansat studiul “Cei mai doriţi angajatori”, cel mai cuprinzător instrument din piaţă care dezvăluie percepţiile candidaţilor în raport cu angajatorii care activează în România.

Studiul “Cei mai doriţi angajatori” cuprinde 3 etape:

  1. Pregătirea chestionarului şi lansare lui publică în vederea colectării răspunsurilor;
  2. Interpretarea răspunsurilor de către specialiştii Catalyst Solutions;
  3. Lansarea rezultatelor şi a topului celor mai doriţi angajatori din România;

Studiul sondează percepţiile profesioniştilor din domenii de activitate variate, dar şi ale studenţilor şi proaspăt absolvenţilor. Ediţia cu numărul 12 îşi doreşte să investigheze perspectiva tinerilor fără experienţă profesională, dar şi a specialiştilor cu mai mult de 5-10 ani experienţă sau a celor care lucrează ca şi freelanceri.

“În momentul de faţă suntem în etapa de coletare a datelor, etapă care a început în luna martie şi va continua până la finalul lunii mai, urmând ca pe parcusul lunii iunie să analizăm rezultatele obţinute. Acestea vor fi disponibile la începutul lunii iulie. Chestionarul prin intermediul căruia colectăm datele poate fi completat online la acest link: https://goo.gl/HiLDhA Acesta include întrebări închise şi deschise ce investighează factorii care influenţează decizia de a alege un anumit angajator, beneficiile de bază pe care un angajat se aşteaptă să le primească de la angajatorul său, precum şi aşteptările salariale în funcţie de nivelul de experienţă şi nivelul educaţional. Durata medie a unei completări este de 10-15 minute” – Alexandra Stancu, Talent Attraction & Employer Branding Coordinator, Catalyst Solutions.

Care sunt motivele pentru a participa la acest studiu:

  • Respondenții au posibilitatea să comunice angajatorilor care sunt lucrurile importante pentru ei şi ce anume îşi doresc de la viitorul angajator;
  • Cei care completează chestionarul pot nominaliza angajatorii care se vor regăsi în topul celor mai doriţi angajatori din România;
  • După perioada de colectare a datelor, respondenții vor avea acces gratuit la un raport general cu rezultatele chestionarului în care va fi prezentat topul celor mai doriţi angajatori.
  • Respondenții pot câştiga, prin tragere la sorţi unul dintre cele 2 vouchere Blue Air în valoare de 100 de EURO sau un abonament premium gratuit pe platforma de învăţare – Lynda.com, valabil pentru o perioada de 1 an de zile.

Dintre cei care au completat până acum chestionarul, 71% au lucrat sau lucrează full-time, 15% au lucrat sau lucrează part-time, 4% sunt antreprenori sau freelanceri, iar 10% dintre ei nu au lucrat deloc până la momentul de faţă. 26% dintre respodenti sunt tineri cu potenţial, persoane cu rezultate excepţionale care au demonstrat de-a lungul timpului motivaţie şi interes pentru dezvoltarea lor personală şi profesională. Din punct de vedere educațional, 45% dintre respodenți sunt studenţi în cadrul ciclului de licenţă sau master, în timp ce 55% dintre ei au absolvit o formă superioară de învăţământ.

Mai multe detalii despre studiul “Cei mai doriţi angajatori” pe http://www.catalyst.ro/project/the-most-desired-employers-survey/

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.