Ciocolata, sănătatea și plăcerea sexuală

Aflată în creștere extraordinară de popularitate mondială, ciocolata este printre cele mai iubite alimente ale femeilor și copiilor, îndeosebi.

Produs care aduce tone de profit fabricanților, ciocolata a fost în mijlocul unor scandaluri legate de modul – adesea insalubru – în care este depozitată, prelucrată și ținută materia primă și produsul finit, înainte de a ajunge pe rafturile cofetăriilor.

Ciocolata a reușit să scandalizeze și autoritățile din Mexic, care au inclus-o pe lista de junk-food și i-au aplicat o taxă suplimentară, pentru a descuraja consumul alimentelor calorice și a lupta astfel, împotriva obezității.

Să presupunem însă că ciocolata pe care o cumperi este un aliment perfect igienic. Este însă și sănătos? Sau este junk-food? Să dăm cuvântul nutriționiștilor:

Ciocolata, spune nutriționistul AQUI AHORA, și mă refer aici la cea neagră, este înainte de toate un energizant! Efectul acesta, a fost certificat de studiile britanice care au demonstrat că oboseala cronică, sindrom de care suferă multă lume fără să-și dea seama, se ameliorează semnificativ, după consumul câtorva cuburi de ciocolată amăruie. Asta pentru că este stimulată activitatea neurotransmițătorilor. De asemenea, reglează presiunea arterială și reduce riscul de accident vascular cerebral la femei. Mai conține magneziu, care are un efect relaxant și ușor tranchilizant, calciu, potasiu, vitamine și mulți antioxidanți.

Astăzi, ciocolata a devenit răsfăț, aliment, desert, simbol, mesager al dragostei… Există legenda potrivit căreia, regele Montezuma mânca o cantitate considerabilă de ciocolată înainte de a face dragoste cu soțiile sale. Un bărbat care oferă unei femei o cutie cu ciocolata fină, are toate șansele să ajungă la inima ei, gest pe care-l practica și Casanova, pentru a fi sigur că merge la țintă cu femeile pe care le curta. Pe exact acest lucru mizează și advertiserii, care leagă ciocolata de dragoste-sex-plăcere.

Știți acele reclame în care femei superbe mușcă senzual dintr-o ciocolată și intră într-un vârtej al simțurilor, ușor de dus mai departe de propria noastră imaginație?

Să vedem cât suport are presupoziția că între ciocolată și dragoste există legături reale.

Am adresat aceasta întrebare nutriționistului nostru. Iată ce ne-a răspuns:
Ciocolata neagră sau cea cu conținut ridicat de cacao – cel puțin 60%, dar ideal 70-80% – are un conținut important de cafeină și teobromină. Odată ingerate, aceste substanțe ne pregătesc pentru plăcerea sexuală, deoarece duc la eliberarea de endorfine și serotonină. Alături de un pahar de vin roșu, poate fi începutul unui preludiu care aduce deschiderea față de partener, așteptarea plăcerii și comportament participativ.

Acum că și studiile științifice ne dau liber la ciocolată, rămâne întrebarea: câtă ciocolată și cât de des?

Ciocolata este un aliment bogat în grăsimi și calorii spune Elena Popa – de aceea recomand consumul ei, dar cu bunul-simț care trebuie să ne călăuzească pe fiecare. De exemplu 100 grame de ciocolată neagră cu 85% cacao, are aproape 600 de kcal! Prin urmare, nu este nevoie să mânânci întreaga tabletă, mulțumește-te cu două-trei cubulețe din când în când, în mod special atunci când vrei să te refaci energeticrapid, după un efort intens, fizic sau intelectual.

Mai reține ceva: foarte importantă este calitatea produsului. Optează pentru tablete de bună calitate, depozitate conform prospectului. Aruncă-le dacă respectivul produs pare suspect, are o suprafață mătuită sau decolorată. Vei ști că ai un produs de calitate, atunci când acesta se topește foarte repede, la simplul contact cu căldura degetelor.

Adriana CARANFIL

AQUI AHORA

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.