Cipru: În supermarketuri au mai rămas produse pentru 2-3 zile

Ciprul se află în pragul unei crizei alimentare. Preşedintele Asociaţiei cipriote pentru supermarketuri, Adamos Hadjiadamou , a declarat, potrivit canalului de televiziune RT, că în supermarketurile din insulă au mai rămas produse doar pentru două -trei zile.

În cazul în care băncile nu se vor deschide la începutul săptămânii viitoare, rafturile magazinelor din Cipru vor rămâne goale, a avertizat acesta, într-o declaraţie pentru televiziunea locală Sigma.

Surse ale Comisiei Europene au anunţat vineri, 22 martie 2013, că Eurogrupul a respins noul plan de stabilizare elaborat de guvernul cipriot. Miniştrii de finanţe din zona euro nu sunt de acord cu o serie de prevederi-cheie ale acestui plan de stabilizare, între care naţionalizarea fondurilor private de pensii, precum şi emiterea de obligaţiuni care vor fi asigurate de venituri viitoare, rezultate în urma exploatării resurselor de gaze din apele insulei.

Aceste măsuri, conform estimărilor Băncii Centrale a Ciprului, ar trebui să aducă vistieriei două miliarde de euro.

Sistemul financiar al Ciprului, al cărui guvern a abandonat în cele din urmă ideea impunerii taxei unice excepţionale la depozitele bancare, este în continuare sub ameninţarea falimentului.

După cum au informat media elene, Ciprul a ajuns vineri la un acord cu Grecia privind vânzarea filialelor unor bănci cipriote, care operează pe teritoriul statului elen.

Sursa: Financiarul.ro

Comments

comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.