Cipru și "zona euro" sub lupa Spaniei și a Franței

Șeful Executivului spaniol, Mariano Rajoy, va călători marţi la Paris pentru o întrevedere cu președintele francez, Franois Hollande, cu care va analiza acordul privind planul de salvare a Ciprului și situația generală din „zona euro”, au informat pentru Europa Press surse de la Palatul Moncloa. Reuniunea celor doi diplomați va începe la 18.30 și va fi urmată de o conferință de presă, susțin aceleași surse.

Deplasarea oficialului spaniol la Paris coincide cu meciul între selecționatele Spaniei şi Franței, în faza eliminatorie pentru Campionatul Mondial din 2014, partidă care se va disputa în această seară pe Stade de France, în capitala franceză.

Pe lângă salvarea Ciprului, pe care ministrul spaniol de Economie, Luis de Guindos, a calificat-o „bună pentru întreaga Uniune”, cei doi lideri vor face schimb de opinii asupra politicilor de dezvoltare economică şi ocupare a forței de muncă puse în aplicare în ambele țări.

Întrevederea va servi, de asemenea, pentru a pune în valoare apărarea comună a Politicii Agrare pe care cele două capitale au realizat-o în cadrul negocierilor cu privire la următoarea revizuire a bugetului UE și colaborarea dintre cele două țări privind terorismul.

Pe plan internațional, intervenția în Mali şi criza siriană, vor fi subiectele principale de discuție, conform acelorași surse.

Ultima întrevedere a șefului Guvernului spaniol și a președintelui francez a avut loc în cadrul Consiliului European, celebrat la Bruxelles, pe 14 și 15 martie.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.