CLĂTITE CU….HANDBAL!

Două handbaliste de națională au acceptat o propunere inedită. S-au antrenat la… Sărbătoarea Clătitelor, eveniment organizat sub egida Agenției Metropolitane Brașov.

Camelia Hotea Balint (extrema stânga a naționalei de senioare) și Daria Bucur  (inter dreapta naționala tineret) sunt colege la Corona Brașov. Au venit împreună la Prejmer, unde au schimbat pase printre mii de oameni, într-o cetate veche de aproape 600 de ani. „Ne bucurăm că suntem aici, așteptăm să ne și îndulcim”, au exclamat fetele.

Camelia: Hmmm. Foarte bună!
Reporter: Câte antrenamente faceți după o sută de clătite?
Daria: 100?! 100 cred că mânanc într-un an!
Camelia: O clatită-două ar fi de ajuns. Și un antrenament ar fi de ajuns ca să dau jos tot ce am consumat.

Camelia si Daria ar vrea ca înghesuiala de la Sărbătoarea Căatitelor să fie și la meciurile de handbal ale Coronei Brașov.

Reporter: Poate le oferiți spectatorilor câte o clătită.
Daria: Hehe! Făcută de mine nu cred că se încumetă nimeni!
Reporter: Poti sa te abții de la dulciuri?
Daria: De la orice, în afară de dulce. E problema mea numărul unu!

Anul viitor, organizatorii din Prejmer vor încerca să realizeze cea mai mare clatită din lume. „Venim, îi susținem și degustăm”, promit cele două handbaliste de la Corona Brașov.

Fetele nu au știut ce au riscat. Au fost în pericol să fie răpite! Așa era obiceiul popular. Tinerele frumoase erau furate de flăcăi deghizați în femei, iar părinții trebuiau să plătească o recompensă. În ciuda „pericolului”, sărbătoarea din comuna brașoveană le-a cucerit pe handbaliste. „Le mai amintește oamenilor că viața e roz și trebuie să ne bucurăm de micile plăceri ale vieții”, spune Daria.

La final, sportivele au aflat de istoria neștiută a locului. Biserica din Cetatea de la Prejmer a fost ridicată tocmai în 1218, de Cavalerii Teutoni. Lăcașul sașilor este prețuit cu trei stele în Ghidul Verde Michelin și face parte din patrimoniul cultural UNESCO. Cetatea din jurul bisericii a început să fie ridicată în 1425. Acum, pe aceleași locuri, nu au rămas doar zidurile, ci si tradițiile. La final de februarie, pe vremuri se alungau duhurile iernii și frigul. Fasching este termenul sărbătorii, imprumutat de la nemți. Înseamnă carnaval, la fel ca cel de la Rio, care are loc în aceeași perioadă a anului.

La plecare, Camelia Balint și Daria Bucur și-au pus o dorință. Vor să vadă veselie la fel de mare și după meciurile naționalei. Camelia este extrema României la senioare, iar Daria este una dintre speranțele de la lotul de tineret. Visează ca spaniolul Ambros Martin să îi ofere curând șansa debutului. „Mie, personal, îmi place foarte mult de antrenorul care a venit. Sunt sigură că o sa aibă rezultate bune.”

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.