Serviciu  informatii in sistem RSS
Ultimele titluri
Ultima Oră

Claudiu Victor Gheorghiu la a XXIV-a ediţie a Festivalului Internaţional de Artă SIAF, decembrie 2017, Seul, Coreea de Sud

Publicat: duminică, 26 noiembrie 2017
In perioada 6-12 Decembrie 2017 se va desfăsura a XXIV-a ediţie a Festivalului Internaţional de Artă SIAF, pe simezele Muzeului Chosunilbo din Seul, Coreea de Sud.
Manifestarea de prestigiu va reuni artisti din aproximativ 40 de tări, selectati si invitati de organizatori:  World Culture Artists Association, Inc.(WCAA) si International Creative artists Association (ICAA). Curator al evenimentului este doamna Bosuk Lee, presedintele celor două asociatii,  cunoscut si apreciat artist din Republica Coreea. Organizatorii  editează si catalogul evenimentului.
Deschiderea oficială a Festivalului Internaţional de Artă SIAF 2017 va avea loc pe 6 decembrie 2017, in prezenta corpului diplomatic de la Seul, reunind Ambasadori si Atasati culturali de pe 4 continente(Asia, America de Nord, America de Sud, Europa) din tările care au artisti expozanti in cadrul evenimentului, a colectionarilor de artă si a personalitătilor vietii culturale si artistice din Coreea de Sud, a publicului coreean iubitor de frumos. Ansamblul “ Leehanna Ballet” va prezenta un spectacol care include dansuri coreene si balet.  Festivalul din acest an se intitulează   ” Pace si dragoste”, iar pe simezele Muzeului Chosunilbo vor fi expuse lucrări de pictură, sculptură, grafică, ceramică etc., realizate de artisti selectionati din circa 40 de tări. Festivalul va cuprinde o gamă variată de evenimente, cum ar fi un seminar având  tematica ” Antirăzboi”, care se va desfăsura pe 7 si 8 decembrie 2017 la Universitatea Induk din Seul( in Amfiteatrul Woonbong), dar si vizitarea unor obiective culturale importante din Seul si imprejurimi: Palatul Regal Gyeongbokgung, MMCA Seoul(Muzeul National de Artă modernă si contemporană), Muzeul sculpturilor din piatră antice Sejoong si Muzeul  Satului(ambele in apropiere de Seul) etc.
Artistul Claudiu Victor Gheorghiu a fost selectionat si invitat să reprezinte România, la a XXIV-a editie a Festivalului international de artă-SIAF 2017 si va prezenta pe simeze lucrări de artă religioasă, respectiv filactere si icoane pe lemn, o coincidentă fericită in acest an 2017, care a fost declarat Anul omagial al sfintelor icoane, al iconarilor şi pictorilor bisericeşti  în Patriarhia Română. Filacterele sunt lucrate in tehnica tempera,  tuș și foiță de aur pe hârtie , cu teme diverse cum ar fi : Sf. Apostoli si Evanghelisti Matei, Marcu, Ioan si Luca, Sf. Trei Ierarhi si Nasterea Domnului, iar icoanele sunt lucrate in tehnica tempera cu ou pe lemn: Nasterea Maicii Domnului si Sf. Ap. Ev. Luca(conform tradiției Bisericii, întemeietorul iconografiei și sfânt ocrotitor al iconografilor), așadar implicit patronul şi ocrotitorul pictorilor iconari.
Claudiu Victor Gheorghiu este membru in  Asociația Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare a UAP din România : AFAPRR a Uniunii Artiștilor Plastici din România, dar si membru Visarta.
Artistul român participă după 10 ani la o nouă ediţie a Festivalului Internaţional de Artă SIAF de la Seul, după ce la editia a XVI-a, din septembrie 2007, a prezentat pe simezele Muzeului Chosunilbo 13 icoane  din ciclul intitulat ” Patimile Apostolilor”, a patra expozitie personală cu artă religioasă, organizată de Uniunea Artiștilor Plastici din România,  initiată la Bucuresti, pe simezele galeriei Galateea in iunie-iulie 2007, continuată la Seul in septembrie 2007 si incheiată pe simezele galeriei Silva din Busteni, in decembrie 2007-ianuarie 2008.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=88067

Publicat de la data nov. 26 2017. Categorii Cultură, CULTURA.

Zona comentariilor

Meteo în țară

14 noiembrie 2018, 3:51
 

ENE
Noros
7°C
4 km/h
Perceput de temperatură: 7°C
Presiunea: 1030 mb
Umiditate: 87%
Vânt: 4 km/h ENE
Rafale de vânt: 4 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:10
Apus: 16:49
Prognoza 15 noiembrie 2018
Zi
 

N
Precipitaţii
10°C
Vânt: 4 km/h N
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 1
Noapte
 

NE
Noros
2°C
Vânt: 7 km/h NE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 1
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 13-11-2018 Ora : 19 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 19:00 si 23:00 In zona : Județul Argeş: Câmpulung, Curtea de Argeș, Mioveni, Băiculești, Pietroșani, Mihăești, Coșești, Stâlpeni, Schitu Golești, Mușătești, Bălilești, Mălureni, Țițești, Merișani, Poienarii de Muscel, Budeasa, Dârmănești, Micești, Tigveni, Godeni, Berevoești, Aninoasa, Vlădești, Vulturești, Ciofrângeni, Davidești, […]
  • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 13-11-2018 Ora : 18 Nr. mesajului : 2 Intre orele : 18:00 si 23:00 In zona : Județul Suceava: zona joasă;Județul Suceava: Dolhasca, Forăști, Dolhești, Drăgușeni;Județul Neamţ: zona joasă;Județul Neamţ: Doljești, Botești, Timișești, Păstrăveni, Stănița, Boghicea;Județul Iaşi: Pașcani, Târgu Frumos, Hârlău, Belcești, Deleni, Cotnari, Scobinți, Lespezi, Hălăucești, Tătăruși, Ruginoasa, Stolniceni-Prăjescu, […]

Loto

Horoscop

  • 148.925 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team