Clubul de la Bucureşti îşi reia activitatea

Fundaţia „Clubul de la Bucureşti” condusă de Ion Iliescu îşi reia, după vacanţa de iarnă, reuniunile trimestriale.

Marţi, 9 aprilie, orele 17, întâlnirea cu membrii clubului şi invitaţi va avea loc la Casa Artelor din Sectorul 3 (str. Gheorghe Petraşcu nr. 49 – staţia de metrou „Muncii). Tema reuniunii este „120 de ani de social-democraţie în România”.

Cu prilejul mesei rotunde cu tema „Editorialul de presă – instrument de lucru pentru istorici” organizată după lansarea celui de-al treilea volum al seriei „Cronologia capitalistă a mileniului 3 – Capitalismul de cumetrie”, de Octavian Andronic, Ion Iliescu a anticipat acest eveniment, spunând: „Noi vrem la Clubul de la Bucureşti să evocăm un moment istoric: se împlinesc anul acesta 120 de ani de social-democraţie organizată, de la crearea partidului, este un moment de istorie care arată că România s-a aflat în consonanţă cu Europa în dezvoltarea sa politică. Va fi un moment de istorie care vorbeşte despre evenimentele din societatea românească şi vrem ca acest lucru să-l dezbatem şi să facem un moment de referinţă din această chestiune”.

Printre invitaţii la această dezbatere figurează prof. univ. dr. Ion Agrigoroaie, de la Iaşi, prof. Alexandru Athanasiu şi prof. dr. Adrian Niculescu.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.