CNAS a primit banii pentru contractele cu pacienţii, medicii şi farmaciile

Suma primită suplimentar la Fondul Naţional Unic de Asigurări de Sănătate, în urma rectificării bugetare din data de 30 iulie 2013, are ca destinaţie plata medicamentelor din programele de sănătate şi a celor cu şi fără contribuţie personală eliberate prin farmaciile cu circuit deschis. Astfel, CNAS îşi va putea onora angajamentele faţă de pacienţi, medici şi farmacii, se arată într-un comunicat al instituţiei.

Rectificarea permite CNAS să-şi îndeplinească obligaţiile asumate de Guvernul României cu partenerii internaţionali. Vom respecta, astfel, prevederile Directivei pentru combaterea plăţilor întârziate, transpusă în Legea nr. 72/2013, conform căreia plăţile către furnizorii de servicii medicale, medicamente şi dispozitive medicale se fac la 60 de zile plus 30 de zile de la data validării.

De exemplu, în luna august 2013 se vor plăti pentru medicamente cu şi fără contribuţie personală eliberate prin farmaciile cu circuit deschis:

– facturile aferente lunii octombrie 2012, respectând termenul de 210 zile, conform Contractului-cadru privind condiţiile acordării asistenţei medicale pentru anul 2012

– facturile aferente lunii aprilie 2013 la termenul de 60 plus 30 de zile, conform Directivei pentru combaterea plăţilor întârziate, transpusă în Legea nr. 72/2013 şi Contractului-cadru privind condiţiile acordării asistenţei medicale pentru anul 2013.
Rectificarea bugetara a fost prudentă şi realistă. Toate liniile de cheltuieli şi venituri, inclusiv deficitul, au fost agreate de FMI şi Uniunea Europeana, astfel încât sa ne încadram în ţintele stabilite anterior.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.