Comandament de deszăpezire la Primăria Sectorului 2, miercuri 29 ianuarie, ora 09:00

Miercuri,  29 ianuarie a.c. la ora 09.00 a avut loc o nouă întâlnire a Comandamentului de Deszăpezire sector 2 pentru analizarea măsurilor luate în condiţiile instituirii Codului Portocaliu din Capitală, precum şi pentru verificarea modului în care s-a desfăşurat programul de deszăpezire a sectorului 2 în cursul nopţii de marţi, 28 ianuarie a.c. de la ora 21.00 până miercuri, 29 ianuarie la ora 09.00.

Activităţile desfăşurate în cursul nopţii de marţi, 28 ianuarie a.c. de la  ora 21.00 până miercuri, 29 ianuarie ora 09.00 sunt următoarele:

  •  S.C. Supercom S.A.:

–      a intervenit cu 17 utilaje pe 218 străzi şi a împrăştiat 116 tone de material antiderapant  pentru prevenirea formării poleiului,

–      a intervenit cu 7 încărcătoare frontale şi 26 de basculante, de 40 de tone fiecare, cu care a încărcat şi transportat zăpada de pe Calea Moşilor, şoseaua Mihai Bravu, Piaţa Rosetti şi bulevardul Carol I, fiind realizate 89 de curse cu care s-au cărat 1500 m.c. de zăpadă.

  • Administraţia Domeniului Public Sector 2:

      – a intervenit cu 24 de utilaje de deszăpezire la 33 de obiective.

 

 

 

Acţiunile Primăriei Sectorului 2 pe intervalul  de Cod Portocaliu – în data de 29 ianuarie între orele 06.00 – 23.00

 

       Începând cu ora 06.00 a zilei de miercuri, 29 ianuarie a.c., Primăria Sectorului 2 a activat procedurile de intervenţie la Cod Portocaliu, conform celor stabilite în şedinţa Comandamentului de Deszăpezire a Sectorului 2 care a avut loc în cursul serii de marţi, 28 ianuarie a.c. la ora 21.00 şi se acţionează conform celor stabilite.

     Astfel,  pentru deszăpezirea sectorului 2 şi asigurarea traficului rutier şi pietonal, în condiţiile existenţei Codului Portocaliu în Capitală, Primăria Sectorului 2 are la dispoziţie şi acţionează, prin instituţiile abilitate, cu următoarele efective şi material antiderapant:

–      144 de utilaje,

–      854 lucrători,

–      372 tone de clorură de calciu lichidă,

–      3156 tone de clorură de sodiu (sare).

Poliţia Locală Sector 2

Monitorizează în continuare cele 10 zone în care este împărţit sectorul, pe toată această perioadă, cu 10 echipaje dispuse, în program de 24 de ore din 24, pentru a depista porţiunile în care se poate forma polei, drum alunecos şi pentru fluidizarea circulaţiei în zonă.

 

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă

Continuă să intervină în sectorul 2, cu cele patru detaşamente deservite de 90 subofiţeri, 5 ambulanţe, 4 maşini de descarcerare, 2 autoscări pentru intervenţii la înălţime, 2 autocamioane de intervenţie.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 2

Acţionează în continuare cu 3 ambulanţe repartizate în şase zone ale sectorului, iar persoanelor asistate în  Adăpostul de noapte pentru oamenii străzii din strada Ion Vlad numerele 5 – 7, vor putea beneficia de cazare în program permanent (pe toată perioada zilei), având în vedere că din 54 de locuri sunt ocupate 46, fiind libere 8 locuri.

Toate cele 18 centre sociale de pe raza sectorului 2 – 6 centre pentru copii, 5 centre pentru adulţi şi 7 centre comunitare – sunt asigurate cu materiale şi unelte necesare pentru deszăpezire şi în acelaşi timp cu hrana necesară pentru persoanele asistate.

Divizia Civică Voluntară a sectorului 2

Continuă să asigure un detaşament de intervenţie format din 40 de voluntari / schimb care sunt  alertaţi de conducătorul Comandamentului de Deszăpezire pentru a interveni în diverse puncte ale sectorului 2.

     La sediul Primăriei Sectorului 2 funcţionează două telefoane în regim permanent, unde locuitorii pot anunţa problemele apărute în urma căderilor de zăpadă: 0314.039.980 şi 0314.039.979.

    Se menţine în continuare serviciul de permanenţă.

    Direcţia Servicii Publice prin Serviciul Gospodărie Comunală monitorizează acţiunea de deszăpezire pe toata perioada evenimentelor meteo periculoase, cu un efectiv de 5 inspectori.

     La întâlnirea membrilor Comandamentului de Deszăpezire sector 2 de astăzi, miercuri, 29 ianuarie a.c. de la ora 09.00, alături de Primarul Neculai Onţanu au fost prezenţi următorii consilieri locali: Florentina Gherghiceanu, Lenuţa Popescu, Jean Costache, Cezar Soare, Ionuţ Alexandru Ciornohac, Mihai Brancu,  Dumitru Oprea, Emil Sandu, Rawan Abu Daher, Marius Cosmescu şi Dragoş Pârvulescu. Ei au verificat personal modul în care se desfăşoară curăţarea străzilor, iar zonele unde trebuie să se intervină pentru asigurarea traficului rutier şi pietonal în bune condiţii, au fost comunicate de urgenţă Comandamentul de Deszăpezire Sector 2.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.