Comandament de deszăpezire la Primăria Sectorului 2

O nouă şedinţă a Centrului Operativ al Comandamentului de Deszăpezire sector 2, a fost convocată de Edilul Neculai Onţanu la sediul Primăriei Sectorului 2  duminică, 26 ianuarie a.c. la ora 20.00 pentru a centraliza evenimentele ce s-au produs de la declanşarea intemperiilor şi pentru a stabili, conform procedurilor, activităţile şi acţiunile ce urmează a fi realizate.La şedinţa Centrului Operativ, alături de Primarul Neculai Onţanu s-au aflat şi viceprimarul Mihai Mugur Toader şi membrii Consiliului Local al Sectorului 2.
Membrii Consiliului Local al Sectorului 2 au decis să sprijine direct acţiunile de deszăpezire din sectorul 2 şi vor verifica personal modul în care se desfăşoară curăţarea străzilor, urmând să comunice de urgenţă Centrului Operativ de Deszăpezire zonele unde trebuie să se intervină pentru asigurarea traficului rutier şi pietonal în bune condiţii.

De la ora 20.00 a zilei de duminică, 26 ianuarie şi până la ora 08.00 a zilei de luni, 27 ianuarie a.c. conducerea programului de deszăpezire a sectorului 2 va fi realizată de domnul viceprimar Mihai Mugur Toader, telefon: 0722.227.334.  Potrivit rapoartelor prezentate de responsabilii din cadrul Centrului Operativ al Comandamentului de Deszăpezire al Primăriei Sectorului 2, în cursul zilei de duminică, 26 ianuarie a.c. pe raza sectorului 2 situaţia este următoarea:
– nu au fost constatate evenimente deosebite în sectorul 2 de la ora 13.00, când a avut loc precedenta şedinţă a Centrului Operativ şi  până la ora 20.00,
– direcţiile de specialitate din Primăria Sectorului 2 vor urmări furnizarea către populaţie în cele mai bune condiţii a energiei electrice, apei şi gazelor în toate cartierele,   – edilul sectorului 2 a solicitat ca orice defecţiune intervenită la reţelele de furnizare a utilităţilor către populaţie să fie semnalată de urgenţă Centrului Operativ al Comandamentului de Deszăpezire sector 2, la numerele de telefon:  0314.039.980 şi 0314.039.979.
– o atenţie deosebită se va acorda intrărilor în sectorul 2 pentru a preveni producerea de ambuteiaje,
– Urgenţa I va rămâne curăţarea de zăpadă a arterelor principale pe care circulă mijloacele de transport în comun,

– se va îndepărta zăpada din zonele trecerilor pietonale şi a staţiilor RATB pentru tramvaie, troleibuze şi autobuze,
– autovehiculele parcate ilegal pe banda a II-a de circulaţie vor fi ridicate şi relocate pe banda I de circulaţie pentru a permite intervenţia eficientă a utilajelor de deszăpezire,
– curăţarea de zăpadă a marilor artere de circulaţie se va face cu utilajele dispuse în baterii,
– inspectorii Primăriei Sectorului 2 vor realiza controale la ieşirea utilajelor de deszăpezire pe traseul stabilit, cât şi pe teren pentru a se constata modul de acţiune al acestora, iar raportările privind activitatea de deszăpezire se vor face către administraţia publică locală a sectorului 2 la orele 23.00, 02.00 şi 05.00,
– membrii Gărzii Civice Voluntare Sector 2, aflaţi la permanenţă în programul de noapte, vor interveni pentru deszăpezire peste tot acolo unde Centrul Operativ Sector 2 le va cere.
Preşedintele Comitetului pentru Situaţia de Urgenţă, Primarul Neculai Onţanu şi membrii Centrului Operativ al Comandamentului de Deszăpezire sector 2, au decis o serie de activităţi pentru perioada următoare şi anume:
– adăposturile de noapte pentru adulţi şi copii de pe raza sectorului 2 (Adăpostul din Şoseaua Pantelimon nr. 501 şi Adăpostul „Dănilă Prepeleac” din strada Maşina de Pâine nr.42) pot găzdui în continuare orice persoană fără adăpostindiferent de domiciliu, urmând ca ulterior să se definitiveze modalităţilede cazare în funcţie de zona din care aceştia provin,
– trei Ambulanţe Sociale ale Primăriei sectorului 2 pot interveni în continuare la solicitare, cu echipaje complete de ajutor, iar la Telefonul copilului 021.9852 se pot semnala orice probleme de natură socială pe care locuitorii sectorului 2 le pot avea,
– Administraţia Domeniului Public Sector 2 va continua activitatea de degajare a zăpezii din curţile şi căile de acces ale Serviciului de Ambulanţă şi a spitalelor, precum şi la unităţile de învăţământ pentru ca de luni dimineaţă orele de şcoală să se desfăşoare normal,
– Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 2 va monitoriza şi va elibera de zăpadă zonele de acces pentru aprovizionarea centrelor sociale din subordine.
Pe raza sectorului 2 se acţionează cu utilaje de deszăpezire şi forţă umană 24 de ore din 24, astfel:
-113 utilaje,
-414 personal operativ şi de deservire,
Au fost utilizate în activitatea de deszăpezire
– 85 tone de clorură de sodiu,
– 64 tone de clorură de calciu lichidă.
Poliţia Locală a Primăriei Sector 2 monitorizează în continuare cele 10 zone în care este împărţit sectorul, pe toată această perioadă, cu 10 echipaje dispuse, în program de 24 de ore din 24, pentru a depista porţiunile în care se poate formapolei, drum alunecos şi pentru fluidizarea circulaţiei în zonă.
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă continuă să intervină în sectorul 2, cu cele trei detaşamente deservite de 90 subofiţeri, 3 ambulanţe, o maşină de descarcerare, o autoscară pentru intervenţii la înălţime.
Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 2 are la dispoziţie, în continuare, 6 ambulanţe repartizate în şase zone ale sectorului, iar persoanelor asistate în  Adăpostul de noapte pentru oamenii străzii din Şoseaua Pantelimon nr. 501 şi minorii în Adăpostul „Dănilă Prepeleac” din strada Maşina de Pâine nr. 42 vor putea beneficia de cazare în program permanent (pe toată perioada zilei). Toate cele 18 centre sociale de pe raza sectorului 2
– 6 centre pentru copii, 5 centre pentru adulţi şi 7 centre comunitare – sunt asigurate cu materiale şi unelte necesare pentru deszăpezire şi în acelaşi timp cu hrana necesară pentru persoanele asistate.
Divizia Civică Voluntară a Sectorului 2 continuă să asigură un detaşament de intervenţie format din 40 de voluntari care sunt  alertaţi de conducătorul Comandamentului de deszăpezire care pot intervenit în diverse puncte ale sectorului 2.  
Începând de vineri, 24 ianuarie, ora 18.00, când a fost declarată avertizarea meteorologică „Cod Portocaliu”, la sediul Primăriei Sectorului 2 funcţionează două telefoane în regim permanent, unde locuitorii pot anunţa problemele apărute în urma căderilor de zăpadă: 0314.039.980 şi 0314.039.979.
Pentru a se putea realiza deszăpezirea în cel mai scurt timp şi eficient şi pentru a nu împiedica deplasarea şi acţiunea utilajelor de deszăpezire, cetăţenii sectorului 2 sunt rugaţi să parcheze conform regulilor şi semnelor de circulaţie auto.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.