Comandantul armatei egiptene cheamă populaţia în stradă

Abdel Fattah al-Sisi, comandantul armatei egiptene, a cerut populaţiei să organizeze mitinguri la nivel naţional pentru a da armatei un mandat în confruntarea cu violenţele şi terorismul” declanşate după înlăturarea de la putere a preşedintelui Morsi.

Într-un discurs ţinut cu ocazia ceremoniei de absolvire la o academie militară, Sisi le-a cerut egiptenilor să organizeze proteste în toată ţara vineri şi a respins acuzaţiile conform cărora l-ar fi trădat pe Morsi.

„Cer tuturor egiptenilor să se adune vineri pentru a îmi ordona să combat posibilele violenţe şi terorismul”, a declarat generalul, adăugând: „Nu l-am trădat pe fostul preşedinte… L-am avertizat că proiectul său religios este imposibil de realizat”.

Sisi a explicat că apelul său la proteste nu este o instigare la violenţă şi şi-a exprimat sprijinul pentru eforturile în direcţia reconcilierii naţionale.

Frăţia Musulmană a reacţionat prompt, Essam al-Erian, un important lider al acestei grupări răspunzând declaraţiei generalului: „Ameninţarea ta nu va împiedica milioane de persoane să protesteze împotriva loviturii de stat… Mereu ai conspirat din funcţia ta”.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.