Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

COMCEREAL-ul lui Adrian Porumboiu și păcatul insolvenței: Cazul se reîntoarce de unde a plecat

Publicat: joi, 18 octombrie 2018

COMCEREAL SA Vaslui , firmă controlată de Adrian PORUMBOIU până prin 2015, încearcă să evite insolvenţa de vreo 3 ani, din momentul în care a fost înregistrată prima cerere de aplicare a Legii 85/2014 împotriva acestei companii, solicitare care a dus la constituirea Dosarului nr.2476/89/2015.

Înregistrat la Vaslui şi strămutat la Iaşi, acest dosar a avut parte de o decizie iniţială pe 18 aprilie 2018, când Tribunalul Iaşi a respins cererile de insolvenţă formulate de mai mulţi creditori – AICI.

Mai mulţi creditori au atacat sentinţa iniţială cu apel, iar Curtea de Apel Iaşi s-a pronunţat astăzi, 16 octombrie 2018.

În mod normal, un proces de insolvenţă se desfăşoară astfel:

  •  Tribunalul admite sau respingere cererea/cererile de insolvenţă şi pronunţă o sentinţă
  • Dacă există apel, Curtea de Apel confirmă sau infirmă decizia primei instanţe; dacă o infirmă, trimite cauza spre rejudecare, cu menţiunea că anulează decizia primei instanţe şi trebuie să se pronunţe o decizie “inversă” (faţă de prima).

În cazul COMCEREAL SA Vaslui, Curtea de Apel Iaşi a zis aşa: “Dispune rejudecare la prima instanţă sau la instanţa competentă“.

Nu se precizează dacă Tribunalul Iaşi trebuie să decidă deschiderea procedurii de insolvenţă sau trebuie să reia judecata de la zero. Din formularea de pe portal.just.ro se deduce că această cauză va fi (re)judecată de Tribunalul Iaşi de la zero.

SUPERB! Până acum s-au pierdut 3 ani cu “prima judecată”, se vor mai pierde măcar 3 ani  cu a doua – în condiţiile în care COMCEREAL SA este în concordat preventiv.

Spun că se vor mai pierde încă măcar 3 pentru că procedura de concordat preventiv poate dura 3 ani. După care… se intră în insolvenţă. DA, nu există o restricţie de genul “cine a fost în concordat preventiv nu mai are voie să intre în insolvenţă”.

Concordatul preventiv este o procedură din care nicio firmă nu a ieşit “câştigătoare” până acum. Este o procedură, total netransparentă faţă de creditori, care permite debitoarei să o mai lălăie câţiva ani. Timp în care are posibilitatea de a muta nişte active, de a mai ţepui nişte parteneri de afaceri.

DA! Pentru cine încă nu s-a prins, am o precizare: Legea 85/2014, care include atât procedura de concordat preventiv, cât şi cea de insolvenţă, este concepută în favoarea debitorilor… şi a administratorilor judiciari sau concordatari.

CITIŢI ŞI:
Alo, BNR?! De ce restanţiera COMCEREAL nu mai plăteşte de 3 ani dobânzi şi penalităţi la creditele de la CEC Bank şi EximBank? Care sunt condiţiile pentru acordarea unor asemenea facilităţi?

Sursa: Supervizor

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=105155

Publicat de la data oct. 18 2018. Categorii ALEGEREA NOASTRA, Breaking News.

Zona comentariilor

Text To Speech

Meteo în țară

22 februarie 2019, 5:22
 

VSV
Parţial noros
3°C
4 km/h
Perceput de temperatură: 3°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 64%
Vânt: 4 km/h VSV
Rafale de vânt: 4 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:05
Apus: 17:54
Prognoza 23 februarie 2019
Zi
 

NE
Înnourat
1°C
Vânt: 22 km/h NE
Rafale de vânt: 25 km/h
max. UV-Index: 3
Noapte
 

N
Parţial înnourat
-6°C
Vânt: 7 km/h N
Rafale de vânt: 18 km/h
max. UV-Index: 3
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Atentionare meteorologica
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 21-02-2019 Ora : 15 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : conform textelor; Zonele afectate : conform textelor și hărții; Fenomene : conform textelor; Mesaj : INFORMARE METEOROLOGICĂ Interval de valabilitate: 22 februarie, ora 14 - 23 februarie, ora 16Fenomene vizate: ninsori și strat nou de zăpadă, intensificări temporare […]

Loto

Horoscop

  • 184.137 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team