Comerțul electronic transfrontalier al Chinei a urcat cu 80 de procente în 2017

Comerțul electronic transfrontalier a înflorit în China, cu cifra de afaceri care s-a ridicat la 80,6 procente față de anul precedent la 90,24 de miliarde de yuani anul trecut.

Rata de creștere medie anuală pentru ultimii trei ani este mai mare de 50 de procente, a declarat vineri Yu Guangzhou, șeful Administrației Generale a Vămilor din China (GAC) la prima Conferință Globală a Comerțului Electronic Transfrontalier din Beijing.

Exporturile din comerțul electronic ale Chinei au urcat cu 41,3 procente la 33,65 de miliarde de yuani anul trecut, în timp ce importurile au sărit cu 116,4 procente la 56,59 de miliarde de yuani.

Vămile chineze au gestionat 660 de milioane de manifeste pentru comerțul electronic în ultimul an, de 8,4 ori mai multe decât importurile și exporturile convenționale, potrivit lui Yu.

Pe 11 noiembrie, de festivalul de cumpărături online Ziua Celibatarilor, vămile chineze au procesat un total de 16,2 milioane de comenzi, aproape 187 pe secundă.

Yu a spus că autoritatea vămilor din China va continua să impulsioneze comerțul electronic transfrontalier și să îmbunătățească serviciile pentru a îndeplini cerințele chineze pentru a cumpăra bunuri străine online.

Ministerul Comerțului a spus că 220 de țări și regiuni din întreaga lume au fost acoperite de către rețeaua chineză de comerț electronic transfrontalier până în 2016.

Zhao Ruxia, director al Departamentului Internațional al GAC, a spus că astfel de conferință va fi organizată o dată la fiecare doi ani pentru a facilita cooperarea vamală globală.

Spre deosebire de comerțul extern tradițional, acordurile făcute prin paltformele de comerț electronic implică adesea comenzi mici și țintesc consumatorii finali, reprezentând noi provocări pentru controlul vamal.

Pentru a răspunde acestei chestiuni, Organizația Mondială a Vămilor (OMV) a înființat un grup de lucru pentru comerțul electronic ca să dezvolte standarde internaționale.

La conferința de două zile, un proiect de cadru al standardelor OMV pentru comerțul electronic transfrontalier va fi discutat pentru a determina principiile de bază ale controlului vamal, potrivit lui Zhao.

Discuțiile asupra cadrului de lucru vor atinge de asemenea subiecte cum ar fi simplificarea și securitatea tranzacțiilor, securitatea, impozitarea, statisticile și consolidarea capacităților.

Cadrul de lucru va fi primul document de orientare din lume asupra controlului vamal pentru comerțul electronic tranfrontalier, a spus el.

Aproape 2.000 de oameni din 125 de țări și regiuni au participat la conferință.

Sursa: China Xinhua News

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.