Comisarul Traian Berbeceanu este liber

După o lună de arest, fostul şef al Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate Alba, Traian Berbeceanu a fost eliberat marţi. Instanţa supremă a dispus ca măsură preventivă interdicţia de a părăsi ţara.

Magistraţii Înaltei Curti de Casaţie şi Justiţie au admis recursul lui Traian Berbeceanu împotriva deciziei de prelungire cu 30 de zile a mandatului de arestare preventivă şi au dispus eliberarea acestuia din arest.

„În mod categoric o să-mi susţin nevinovăţia, indiferent ce se va întâmpla. Am încredere în justiţie”, a declarat Berbeceanu la ieşirea din arest.

Fostul şef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba-Iulia ,Traian Berbeceanu, a fost arestat preventiv pe 24 octombrie, după ce a fost acuzat că ar fi sprijinit o grupare suspectată de evaziune fiscală cu produse petroliere, cu un prejudiciu de peste 3,5 milioane de lei.

 Berbeceanu,: Am fost ţinut într-un mediu ostil demnităţii mele

Imediat după ce a fost eliberat din închisoare, fostul şef al Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate Alba, Traian Berbeceanu a oferit un interviu în exclusivitate pentru Antena 3, în care a declarat că îşi susţine în continuare nevinovăţia şi şi că va depune o plângere penală împotriva celor care i-au făcut acest dosar.

De asemenea, fostul şef al BCCO Alba consideră că a fost ţinut într-un mediu ostil demnităţii sale şi crede că „nu există nimic mai umilitor pentru un poliţist decât să fie arestat şi încarcerat la modul la care s-a făcut cu mine”.

„Nu pot să-mi evaluez acum starea de sănătate. Am tot felul de sentimente contradictorii. Este un sentiment foarte ciudat să fii nevinovat şi să scapi dintr-un astfel de mediu în care am fost ţinut peste 30 de zile, un mediu care a fost ostil demnităţii mele”, a spus Berbeceanu pentru Antena 3.

„Familia mea, oamenii mei şi oamenii din Deva mi-au întărit moralul şi mi-au întărit dorinţa de a-mi dovedi nevinovăţia. Sper să se întâmple ceva pozitiv, ca niciun poliţist să nu mai poată păţi aşa ceva. Nu există nimic mai umilitor pentru un poliţist care şi-a servit structura decât să fie arestat şi încarcerat la modul la care s-a făcut cu mine”, a continuat fostul şef al BCCO Alba.

„Eu îmi susţin în continuare nevinovăţia, o să dovedesc cu probe că toate acuzaţiile care mi-au fost aduse sunt neadevărate şi bazate pe suspiciuni sau pe probe ticluite. Voi face tot ceea ce depinde de mine pentru ca structurile care investighează atât dosarul în care am fost învinuit şi inculpat, cât şi cel în care am sesizat aspecte care îmi păreau mie cu caracter infracţional cu privire la cei care mi-au făcut acest dosar vor avea sprijinul meu”, a mai declarat Berbeceanu.

„Aştept să mă duc la fiul meu, la soţia mea şi la părinţii mei şi să petrec cât mai mult timp cu ei, pentru că ei au suferit cel mai mult. Apoi, în mod categoric, voi face o plângere penală pentru săvârşirea infracţiunii de represiune nedreaptă şi abuz în serviciu”, a încheiat Traian Berbeceanu.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.