Comisia Europeană, acord de principiu pentru finanţarea construcţiei magistralei de metrou M5

Comisia Europeană şi-a dat acordul de principiu pentru finanţarea construcţiei magistralei de metrou M5 din fondurile europene prevăzute perioadei 2007-2014, a anunţat ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu.

„Comisia Europeană ne-a dat un acord de principiu pentru introducerea metroului în axele de finanţare europeană pentru perioada 2007-2013. La sfârşitul acestei săptămâni, voi merge la Bruxelles unde mă voi întâlni cu comisarul Hahn (comisarul european pentru politică regională, Johannes Hahn n.r) şi cu comisarul Siim Kallas (comisarul european pentru transporturi n.r) şi se va stabili foarte clar dacă aceste lucruri se vor întâmpla. Eu sper că se vor întâmpla şi, în condiţiile în care vom avea bani europeni, vom putea să continuăm lucrările la foc continuu, fie poate chiar să terminăm până în 2015 magistrala 5”, a spus Fenechiu.

El a precizat că acest proiect nu poate fi finalizat dacă nu se vor obţine şi fonduri europene, fiindcă este vorba de o sumă de peste două miliarde de euro.

„Dacă suntem corecţi cu noi, fără fonduri europene nu avem posibilitatea să terminăm acest proiect, pentru că vorbim de peste două miliarde de euro, adică de mai mult decât pentru Autostrada Braşov-Comarnic. În aceşti bani proiectul este la cheie, însă pe mine mă interesează deocamdată ca, din banii europeni, să facem infrastructura totală, betoanele adică, iar din exerciţiul financiar 2014-2020 să facem finisajele şi dotările”, a subliniat ministrul Transporturilor.

Continuarea materialului pesurse.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.