Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Comisia Europeană: Conferința „Uniunea energiei în acțiune – Sprijinul politicii de coeziune pentru regiunile carbonifere în tranziție”

Publicat: miercuri, 10 octombrie 2018

Marți, 9 octombrie, vicepreședintele Comisiei Europene Maroš Šefčovič, responsabil pentru Uniunea energiei, și comisarul european Corina Creţu, responsabil pentru politica regională, au fost  gazdele conferinței la nivel înalt „Uniunea energiei în acțiune – Sprijinul politicii de coeziune pentru regiunile carbonifere în tranziție”, ce s-a desfășurat la Bruxelles, în cadrul Săptămânii europene a regiunilor și orașelor.

Combaterea schimbărilor climatice începe chiar cu regiunile noastre. Acesta este motivul pentru care am lansat un instrument de asistență structurală pentru regiunile carbonifere și cele ce utilizează intensiv cărbunele – pentru a sprijini modernizarea economiilor acestora și pentru a gestiona impactul social al tranziției la o economie cu emisii reduse de carbon. Vorbim aici de sănătatea oamenilor, de locurile lor de muncă și de oportunitățile pentru viitor. Din acest motiv, lucrăm deja cu regiunile din 7 state membre și mobilizăm programele UE pentru îndeplinirea acestui obiectiv important. Mai mult, ne pregătim să discutăm această inițiativă cu partenerii noștri internaționali la reuniunea COP24 de la Katowice, pentru a o extinde la nivel global”, a declarat vicepreședintele Maroš Šefčovič.

Am lansat Platforma pentru regiunile carbonifere în tranziție pentru a le ajuta să gestioneze transformarea economică și socială ce rezultă din reducerea utilizării cărbunelui. Suntem încântați că multe dintre părțile interesate și reprezentanții guvernamentali din regiunile ce utilizează intensiv cărbunele vor participa la următoarea reuniune a Platformei, ce va avea loc în noiembrie în beneficiul regiunilor ce parcurg procesul de tranziție energetică„, a adăugat comisarul Miguel Arias Canete.

UE și-a luat angajamentul de a nu lăsa pe nimeni și nici o regiune în urmă în procesul de tranziție către o economie cu emisii reduse de carbon. Politica de coeziune face investiții semnificative în promovarea creșterii și creării de locuri de muncă în regiunile carbonifere, oferindu-le sprijin pentru identificarea, dezvoltarea și realizarea de investiții în acele domenii în care pot deveni competitive – ceea ce noi numim specializare inteligentă”, a declarat la rândul său comisarul Corina Crețu.

Dietmar Woidke, ministru-președinte al land-ului Brandenburg (Germania), Tomasz Dąbrowski, ministrul-delegat al energiei (Polonia), Małgorzata Ochęduszko-Ludwik, membru în Consiliul Regional al Voievodatului Silezia (Polonia), Octav Dan Paxino, secretar de stat în Ministerul Fondurilor Europene (România), Vojtech Ferencz, secretar de stat în Ministerul Economiei (Slovacia), și David Koppitz, ministrul-delegat pentru dezvoltare regională (Cehia) au fost principalii vorbitori din cadrul conferinței la nivel înalt.

Evenimentul a trecut, printre altele, în revistă activitatea Platformei pentru regiunile carbonifere în tranziție, lansată în luna decembrie 2017, precum și sprijinul personalizat furnizat de Comisia Europeană regiunilor de acest tip. Cele 7 state membre mai sus-menționate sunt Cehia, Germania, Grecia, Polonia, România, Slovacia și Spania.

Informații suplimentare despre sprijinul Comisiei pentru regiunile carbonifere în tranziție sunt disponibile AICI.

CITEȘTE ȘI:

Alianță UE în sectorul bateriilor: regiunile își unesc forțele pentru a construi un lanț valoric industrial în domeniul materialelor avansate pentru baterii

Comisarul Corina Crețu își prezintă viziunea în ceea ce privește viitoarele programe din cadrul politicii de coeziune

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=104848

Publicat de la data oct. 10 2018. Categorii ACTUALITATE, ALEGEREA NOASTRA, Mediu.

Zona comentariilor

Meteo în țară

16 iunie 2019, 12:50
 

ENE
Soare
29°C
4 km/h
Perceput de temperatură: 35°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 54%
Vânt: 4 km/h ENE
Rafale de vânt: 4 km/h
UV-Index: 10
Răsarit: 5:30
Apus: 21:02
Prognoza 17 iunie 2019
Zi
 

NNE
Parţial însorit cu furtună
32°C
Vânt: 4 km/h NNE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 10
Noapte
 

NE
Parţial înnourat
19°C
Vânt: 4 km/h NE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 10
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Atentionare meteorologica
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 16-06-2019 Ora : 10 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : 16 iunie, ora 12 – 16 iunie, ora 22 Zonele afectate : conform textelor și hărții Fenomene : conform textelor și hărții Mesaj : INFORMARE METEOROLOGICĂInterval de valabilitate: 16 iunie, ora 12 – 16 iunie, ora 22Fenomene vizate: […]
  • Atentionare meteorologica
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 16-06-2019 Ora : 10 : 00 Nr. mesajului : 2 Intervalul : 16 iunie, ora 22 – 17 iunie, ora 12 Zonele afectate : conform textului și hărții Fenomene : manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată, cantități de apă însemnate Mesaj : MESAJ 2ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ   COD GALBENInterval de valabilitate: 16 […]

Loto

Horoscop

  • 215.022 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team
Gay Cams Livejasmin.com Wpadvanced Newspaper Theme