Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Comisia Europeană, verificări în România ale măsurilor de combatere a pestei porcine

Publicat: joi, 18 octombrie 2018

O echipă de specialiști ai Comisiei Europene se va afla în România începând de joi, pentru a verifica măsurile luate de România pentru a combate pesta porcină africană și aplicarea acestora.

Evoluția care stârnește îngrijorare la Bruxelles și care trebuie explicată de autoritățile de la București – în ultimele patru luni, în România au apărut aproximativ 1.000 de focare la porci domestici, mai mult decît în toată Uniunea, în patru ani.

Autorităţile de la Bruxelles sunt îngrijorate de amploarea pe care a luat-o PPA în România, țara UE cea mai afectată, deși este printre ultimele state în care a ajuns virusul și fusese avertizată să se pregătească pentru o eventuală epidemie.

Mai mult, în februarie 2017, un raport al Comisiei enumera tot ce mai are de făcut România, toate aspectele neacoperite, pentru a se asigura că este pregătită atunci când primul porc cu PPA va fi identificat pe teritoriul său.

Cu toate acestea, boala s-a extins vertiginos, iar pe 8 octombrie, datele Comisiei Europene arătau că din cele 1.269 de focare la porci domestici, 998 erau în România.

Conform ANSVSA, instituția din prima linie a frontului împotriva PPA, aproape 350.000 de porci au fost eutanasiaţi în ultimele patru luni, iar epidemia evolua, la 10 octombrie, în 246 de localități din 13 județe, cu un număr de 998 de focare, dintre care 15 în exploatații comerciale.

 

Anca Păduraru, purtător de cuvânt al CE, pentru Digi24:

La Comisie, există o îngrijorare cu privire la situația pestei porcine din România Au fost în ultimele patru luni aproape 1.000 de focare, mai mult decât în toată Europa în ultimii patru ani.

În ceea ce privește mistreții, unul dintre principalii vectori de propagare a epidemiei, numărul cazurilor a crescut spectaculos, cu 50%, într-o săptămână. Ultimul caz a fost raportat la Comisia Europeană pe 3 octombrie, când existau 61 de cazuri, în total, iar de atunci și până pe 8 octombrie nu s-a mai făcut nicio comunicare.

Peste numai șapte zile, la 10 octombrie, ANSVSA menționează 90 de cazuri de PPA la porci sălbatici.

Sursa: cursdeguvernare.ro

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=105175

Publicat de la data oct. 18 2018. Categorii ACTUALITATE, ALEGEREA NOASTRA.

Zona comentariilor

Text To Speech

Meteo în țară

16 februarie 2019, 8:27
 

N
Predominant însorit
0°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 1°C
Presiunea: 1030 mb
Umiditate: 93%
Vânt: 0 km/h N
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:15
Apus: 17:46
Prognoza 17 februarie 2019
Zi
 

VSV
Predominant însorit
12°C
Vânt: 7 km/h VSV
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 3
Noapte
 

VSV
Senin
1°C
Vânt: 4 km/h VSV
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 3
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 16-02-2019 Ora : 2 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 02:20 si 08:00 In zona : Județul Harghita: Miercurea Ciuc, Toplița, Gheorgheni, Ditrău, Remetea, Joseni, Suseni, Ciumani, Ciucsângeorgiu, Sărmaș, Frumoasa, Lăzarea, Sânsimion, Cârța, Siculeni, Mihăileni, Gălăuțaș, Ciceu, Sânmartin, Sâncrăieni, Dănești, Subcetate, Mădăraș, Tușnad, Sântimbru, Cozmeni, Leliceni, Păuleni-Ciuc, Racu; Se […]

Loto

Horoscop

  • 181.513 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team