Compania lui Elon Musk, evaluată la peste 30 miliarde de dolari

Compania lui Elon Musk, evaluată la peste 30 miliarde de dolari

 

SpaceX se află în mijlocul unei runde de finanţare care evaluează compania de rachete a antreprenorului Elon Musk la peste 30 de miliarde de dolari, concurând cu Airbnb pentru a doua poziţie în clasamentul celor mai mari companii private din SUA, după Uber (72 mld. dolari), relatează CNN.

Compania a vândut acţiuni în valoare de 273 milioane de dolari către opt investitori, ceea ce reprezintă doar puţin peste jumătate din acţiunile pe care le-a scos la vânzare, pentru a aduna 500 de milioane de dolari. Dacă SpaceX vinde toate acţiunile, evaluarea companiei va creşte la 30,5 miliarde de dolari.  La nivel internaţional, SpaceX concurează cu platforma de ştiri chineză Toutiao, evaluată la 75 de miliarde de dolari, şi cu rivalul chinez al Uber, DiDi Chuxing, evaluat la 56 de miliarde de dolari.

În ultimul deceniu, compania a devenit unul dintre cei mai aglomeraţi furnizori de servicii spaţiale din lume, pentru sateliţi ai companiilor comerciale, pentru NASA şi pentru Armata americană. SpaceX se pregăteşte, de asemenea, să lanseze astronauţi către Staţia Spaţială Internaţională, conform unui contract cu NASA. SpaceX intenţionează să trimită turişti în spaţiu şi, în cele din urmă, oameni pe Marte.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.