Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

CONCURS: Mountain Bike prin Arii Naturale Protejate

Publicat: marți, 16 octombrie 2018

Sâmbătă, 13 octombrie 2018, ACDB a celebrat Săptămâna Ariilor Protejate (8 – 14 octombrie), organizând concursul Mountain Bike „Pe deal, în văi, prin Arii Naturale Protejate”.

Evenimentul s-a desfășurat în preajma ariilor naturale protejate: Râul Putna, Pârâul Bozu, Râpa Roșie – Dealul Morii și Rezervația Algheanu.

Traseul parcurs a inclus localități tradiționale din Țara Vrancei, Casa Babei Vrâncioaia, păduri și poieni cu un peisaj ce îți taie răsuflarea. Cu o lungime de 22 km, a fost parcurs de două ori, însumând 44 km.

Câștigătorii sunt: locul I – Necula Andrei, locul II – Matache Florin-Ovidiu și locul III – Dumitru Robert.

„Suntem la a doua competiție de acest gen organizată de ACDB, prima având loc în septembrie 2017 în pădurea Merișor. De fiecare dată scopul evenimentului a fost de a promova ariile naturale protejate, de aceea participarea a fost gratuită. Am fost plăcut surprinși de numărul mare de concurenți care s-au înscris – 79, atrași de peisajul montan și de plăcerea pentru sport în natură. Evenimentul s-a desfășurat în condiții optime și mlțumim pentru acest lucru Poliției Județene Vrancea și Salvamont Vrancea, care ne-au sprijinit. În funcție de viitoarele oportunități de finanțare, ne dorim să facem o tradiție a promovării naturii prin intermediul competițiilor sportive.”

Alina Dragomir – responsabil conștientizare, ACDB

Această activitate face parte din proiectul: „Călătorie în timp: de la râul Putna la marea Sarmatică, ce este finanțat de Fundația pentru Parteneriat și MOL România, fiind una dintre activitățile organizate săptămâna trecută de ACDB pentru celebrarea Săptămânii Ariilor Protejate.

Printre activitățile de celebrare am inclus și o  excursie prin ariile naturale protejate Râul Putna și Pârâul Bozu din comuna Valea Sării, județul Vrancea, de care au beneficial elevi de la Școala Gimnazială „Ion Câmpineanu” din Câmpineanca.


„Aici ne-am jucat, am admirat culorile frumoase ale toamnei și am învățat lucruri noi despre specii rare, protejate dar și despre trecutul planetei noastre. Am vizitat poteca tematică intitulată Călătorie în Timp: de la râul Putna, la Marea Sarmatică și am descoperit speciile de animale ce trăiau acum 15 – 20 de milioane de ani aici.”

Dr. geograf George Bouroș, ACDB

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=105104

Publicat de la data oct. 16 2018. Categorii ALEGEREA NOASTRA, Mediu, Social, SPORT.

Zona comentariilor

Meteo în țară

28 mai 2020, 7:49
 

VSV
Soare
13°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 15°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 76%
Vânt: 0 km/h VSV
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 1
Răsarit: 5:36
Apus: 20:50
Prognoza 29 mai 2020
Zi
 

NV
Parţial însorit cu furtună
22°C
Vânt: 4 km/h NV
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 9
Noapte
 

VSV
Parţial înnourat cu precipitaţii
11°C
Vânt: 0 km/h VSV
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 9
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Informare meteorologica
    Ziua/luna/anul : 27-05-2020 Ora : 9 : 30 Nr. mesajului : 1 Intervalul : 27 mai, ora 12:00 – 31 mai, ora 23:00; Zonele afectate : conform textului; Fenomene : manifestări de instabilitate atmosferică; Mesaj : ACTUALIZARE INFORMARE METEOROLOGICĂ   Interval de valabilitate: 27 mai, ora 12:00 – 31 mai, ora 23:00 Fenomene vizate: manifestări […]

Loto

Horoscop

  • 298.907 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team