Concursul Național de Interpretare Muzicală “ArioDante”, 24 – 25 noiembrie 2018

Școala de Artă „ArioDante ” prin Fundația Culturală „Ariodante” organizează în perioada 24 – 25 noiembrie 2018 prima ediție a Concursul Național de Interpretare Muzicală “ArioDante” ce se va desfășura la Institutul Balassi – Institutul Maghiar din București.

Concursul se va desfășura într-o singură etapă și se adresează copiiilor cu vârste cuprinse între 5 ani și 19 ani care studiază pianul ca instrument opțional sau secundar (în școli, licee sau Colegii de Arte sau muzică), Palate ale copiilor, cluburi, școli private. Aceștia se pot înscrie la categoriile Pian solo și Muzică de cameră ( ansamblu la 4 mâini, Duo sau Trio ). Repertoriul va cuprinde două lucrări diferite stilistic și va fi prezentat din memorie.

Se vor acorda Premii Speciale și de Excelență, Premii I, II, III și Mentiuni, Premiul de Popularitate, Premiul Virtuozul și Marele Premiu “ArioDante”.

Juriul este format din cadre didactice ale Universităților Naționale de Muzică și Liceele de profil, personalități ale muzicii românești precum: pianista lect. Univ. Dr. Andreea Butnaru, pianistul prof. Galina Cojocari, pianista prof. Florentina Răducanu și pianistul Alexandru Burcă.

Înscrierile se fac în perioada 17 octombrie – 10 noiembrie 2018 pe site-ul concursului http://www.ariodante.ro/concurs-ariodante.html sau la adresa de e-mail contact@ariodante.ro.

Înființată în anul 2012, Școala de Artă „Ariodante” acoperă o gamă largă de cursuri  adresate atât pentru copiilor cât și adulților care doresc să-și descopere și să-și dezvolte latura creativă. Corpul didactic este format din tineri artiști, specializați, absolvenți ai UNMB și UNArte, care formează o echipă dinamică, pasionată și creativă, astfel încât procesul de învățare și asimilare a informațiilor să fie plăcut și eficient.

 

În cei șase ani de activitate, ArioDante se mândrește cu peste 100 premii obținute la competițiile naționale și internaționale precum: Concursul Național “Iulia Hașdeu” – Câmpina, Concursul Național “ Irina Șațchi” – Rm. Vâlcea, Concursul Națtional “ Gradus ad Parnassum” – București, Battersea Piano Festival – Londra,  Concursului Internațional de Pian ” Cittá di San Doná di Piave” – Veneția, ” Feurich Competition” – Viena. De asemenea, ArioDante a organizat spectacole de operă hibrid, spectacole în spații neconvenționale, campanii de informare a publicului  despre beneficiile  studierii domeniilor artistice, cu precădere – a domeniului muzical, schimb de experiență cu alte școli, ateliere de dezvoltare personală pentru cei mici și cei mari, evenimente cu caracter caritabil pentru copiii proveniți din medii defavorizate și Concursul Național de Interpretare Muzicală “ Leggerezza”.

În această toamnă, Golden Classical Music Awards a înaintat invitația prin care micuțul pianist Dacian Aștilean Styles ( 7 ani ) va urca pe scena Carnegie Hall – NY în noiembrie 2018.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.