Condiţie pentru acceptarea dosarelor la Creditele Prima Casă

Potrivit unei hotărâri adoptate miercuri de Guvern, persoanele care au solicitat credite în euro pentru „Prima casă” vor putea primi împrumuturi în moneda europeană, dacă și-au depus dosarele înainte de trecerea la creditarea exclusiv în lei.

„La ‘Prima casă’ s-a făcut o clarificare, pentru că, după cum știți, la un moment dat s-a făcut trecerea de la creditarea în euro la creditarea în lei. La un moment dat a fost în această perioadă de schimbare o nelămurire în legătură cu felul în care se acordă creditele pentru cei care depun dosarele. Hotărârea de guvern vine să spună exact că, dacă cineva și-a depus dosarul pe euro în momentul în care era pe euro, i se dă pe euro, evident dacă este acceptat dosarul. Contează data la care ți-ai depus dosarul, nu data la care se face evaluarea”, a precizat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mirel Palada, citat de Agerpres.

Potrivit Biroului de presă al Guvernului, solicitările aflate în curs de soluționare la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri urmează să fie soluționate potrivit dispozițiilor legale în vigoare la data depunerii lor.

Sursa: Bancherul.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.