Condițiile în care ar putea renunța Crin Antonescu la visul prezidențial

Dacă „proiectul USL va fi compromis”, e posibil ca liderul liberalilor, Crin Antonescu, să nu mai candideze la prezidenţialele de anul viitor, susține secretarul general al PNL, Eduard Hellvig, citat de pesurse.ro.

Liberalul Eduard Hellvig crede însă, că USL nu se va rupe, în ciuda faptului că Partidul Naţional Liberal nu agreează mecanismul coabitării, iar la vârful USL au existat tensiuni în urma numirii Laurei Codruţa Kovesi la şefia DNA.

„PNL n-a agreat şi nu va agrea niciodată mecanismul coabitării. Legitimitatea o iei de la electorat, nu de la altă instituţie din ţara ta”, a declarat Hellvig, la Realitatea TV.

Totuşi, Eduard Hellvig spune că USL nu se va rupe decât dacă va abdica de la principiile care au stat la baza constituirii alianţei, iar dacă acest lucru se va întâmpla, este posibil chiar ca liderul PNL, Crin Antonescu, să nu mai candideze la prezidenţialele de anul viitor.

„Credeţi că dacă proiectul USL ajunge în 2014 să fie compromis, credeţi că Antonescu mai are determinarea şi dorinţa de a candida într-o ţară îngenunchiată fără să-şi obţină obiectivele din 2012? Îl cunosc bine, nu candidează să ajungă preşedinte cu orice preţ”, a subliniat liberalul.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.