Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Confederaţia Naţională Rutieră: Afacerea plăcuţele – un "tun" de peste 15 mil euro

Publicat: sâmbătă, 18 mai 2013

Biroul de presă al Confederaţiei Naţionale Rutiere a transmis următorul comunicat: In anul 2011 prin OG27 a fost introdusa obligatia de a dota vehiculele operatorilor de transport rutier cu placute din care sa rezulte masele si dimensiunile acestora (altele decat cele pansonate de catre producator) in scopul “facilitarii controlului vehiculelor care fac obiectul prezentei ordonante”.

Prin Ordinul 1640/2012 ce reprezinta norme de aplicare a  OG 27/2011 au fost stabilite  modelul, materialul si procedura de montare a placutelor precum si data limita pana la care vehiculele trebuie sa fie dotate cu acestea si anume data de 26.05.2013.

Confederatia Nationala Rutiera precum si Federatia Operatorilor Romani de Transport   s-au opus inca din 2011 acestei prevederi unice la nivel European ce nu aduce nici un plus valoare sigurantei rutiere fiind doar o noua modalitate de a stoarce bani de la transportatori. Practic lipsa unificarii bazelor de date justifica aceasta operatiune ce risca sa blocheze putinii transportatori ce se zbat sa supravietuiasca contextului economic actual.

Atata timp cat in cartea de identitate a vehiculelor comerciale precum si pe placutele pansonate de producator se afla toate informatiile legate de masele vehiculelor, iar la momentul inmatricularii in circulatie a acestora RAR emite un cerificat constatator, nu intelegem de ce nu se verifica si dimensiunile/masele pentru a fi introduse intr-o baza de date la care sa aiba acces Inspectoratul de Stat pentru Controlul Transporturilor Rutiere.

Confederatia Nationala Rutiera solicita in mod public Ministrului Transporturilor sa stopeze acest fenomen si sa abroge urgent prevederile Ordinului 1640/2012 prin care transportatorii sunt din nou folositi pentru ingrasarea conturilor unor smecheri obisnuiti sa faca afaceri cu sprijinul exclusiv al actelor normative si al celor ce emit astfel de norme aberante.

Marii castigatori ai “potului”de peste 15 milioane de euro sunt doua firme ce au intrat in asociere una dintre ele fiind vesnic abonata la astfel de afaceri.

Taxele pentru montarea acestor placute sunt prezentate anexat. (din informarea RAR) si depasesc 250 ron /vehicul.

Pentru a monta placutele un transportator trebuie sa scoata din productie vehiculul pentru cel putin 48 de ore.

In cazul in care aceste prevederi aberante nu vor fi abrogate de urgenta Confederatia Nationala Rutiera v-a organiza proteste de amploare la nivel national mergand pana la oprirea activitatii si marsuri pe toate drumurile nationale.

Transportatorii romani s-au saturat sa sustina financiar firmele ce nu stiu sa se dezvolte decat prin astfel de metode.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=6447

Publicat de la data mai 18 2013. Categorii ACTUALITATE.

Zona comentariilor

Meteo în țară

17 februarie 2020, 13:05
 

VSV
Soare
10°C
11 km/h
Perceput de temperatură: 11°C
Presiunea: 1030 mb
Umiditate: 53%
Vânt: 11 km/h VSV
Rafale de vânt: 11 km/h
UV-Index: 3
Răsarit: 7:14
Apus: 17:47
Prognoza 18 februarie 2020
Zi
 

VSV
Înnourat
16°C
Vânt: 7 km/h VSV
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 3
Noapte
 

N
Parţial înnourat
6°C
Vânt: 4 km/h N
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 3
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 264.680 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team