Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Conferința Arhitecții Educației: Cum construim abilități pentru viitor

Publicat: joi, 15 noiembrie 2018

Atunci când vorbim despre abilități pentru viitor, am putea să fim tentați să credem că doar competențele digitale vor mai conta, însă cetățenii activi care demonstrează gândire critică și creativă, capacitatea de a rezolva probleme complexe și de a inova, de a opera la nivel global, educați din punct de vedere financiar, buni comunicatori etc. vor fi cei care vor prospera cu adevărat.

În acest context, pe 17 noiembrie 2018Fundația Noi Orizonturi organizează la Cluj-Napoca conferința Arhitecții Educației, ajunsă la cea de-a treia ediție ce are ca temă: Construim abilități pentru viitor, oferind o platformă de dezbatere și explorare a unei soluții viabile pentru a transforma școala românească și a oferi o educație mai bună: învățarea prin serviciu în folosul comunității (service learning). Această nouă perspectivă asupra învățării are numeroase beneficii datorită caracterului său experiențial și a faptului că abordează probleme și provocări reale pentru elevi și comunitățile din care fac parte.

Evenimentul este parte integrantă a proiectului “ReSursa de Service Learning” susținut prin programul de granturi “Împreună cu Lidl pentru un viitor mai bun”.

Peste 280 de profesori și specialiști în educație din România, dar și din țări cu tradiție în această abordare a educației precum Argentina sau Lituania se vor strânge la Cluj pentru a identifica modul în care putem face învățarea relevantă și a integra această nouă perspectivă în sistemul actual de învățământ.

Aceștia vor susține prezentări și ateliere practice axate pe: comunitate ca spațiu de învățare; motivarea elevilor să învețe; importanța erorii în învățare sau Școala Altfel pe tot parcursul anului. Agenda evenimentului și mai multe detalii pot fi citite pe site-ul fundației, organizatorul evenimentului.

Suntem conștienți de problemele cu care se confruntă profesorii și directorii în școlile din România. Știm că nu există un singur răspuns corect sau o singură rezolvare. Dar, ce putem să facem noi este să le oferim un spațiu sigur în care să dezbată idei, să intre în contact cu abordări pedagogice relevante și să experimenteze modele colaborative de lucru la clasă. Avem încredere că oamenii care sunt astăzi la catedră pot și doresc să schimbe modul de predare, iar noi suntem aici să îi ajutăm în acest proces, a declarat Sorana Pogăcean, coordonatorul de formare și mentorat al fundației.

În plus, Fundația Noi Orizonturi vine în sprijinul profesorilor curajoși și a educatorilor care caută metode mai bune de învățare, prin prima bibliotecă online cu resurse despre învățarea prin serviciu în folosul comunității. Ele pot fi descărcate și folosite în activități educaționale diverse, atât la clasă, cât și în Școala Altfel.

 

Conferința Arhitecții Educației este organizată de Fundația Noi Orizonturi în parteneriat cu CLAYSS Latin America, Transylvania College și Universitatea Babeş-Bolyai, susținut de Heme.ro și finanțat prin programul de granturi Împreună cu Lidl pentru un viitor mai bun”.

 

Despre Fundația Noi Orizonturi

De 18 ani, Fundația Noi Orizonturi inspiră tinerii și profesorii să conducă și să producă schimbări pozitive în comunitățile lor. Deoarece crede în puterea transformatoare a educației, fundația oferă profesorilor și liderilor de organizații și comunități instrumentele prin care pot ajuta cu adevărat tinerii să devină mai buni, mai puternici, mai înțelepți.

Printre programele construite de organizație se numără: IMPACT, Green Impact, Școli pentru Comunitate, Arhitecții Educației sau Tabăra Viața.

www.noi-orizonturi.ro

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=106011

Publicat de la data nov. 15 2018. Categorii ACTUALITATE, ALEGEREA NOASTRA.

Zona comentariilor

Meteo în țară

27 martie 2019, 1:36
 

V
Noros
6°C
4 km/h
Perceput de temperatură: 6°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 93%
Vânt: 4 km/h V
Rafale de vânt: 4 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 6:07
Apus: 18:36
Prognoza 28 martie 2019
Zi
 

ENE
Parţial însorit
13°C
Vânt: 7 km/h ENE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 5
Noapte
 

NE
Parţial înnourat
1°C
Vânt: 4 km/h NE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 5
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Atentionare meteorologica
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 26-03-2019 Ora : 14 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : 27 martie, ora 06:00 - 27 martie, ora 20:00; Zonele afectate : conform textului și hărții; Fenomene : intensificări ale vântului; Mesaj : ATENȚIONARE METEOROLOGICĂCOD GALBEN Interval de valabilitate: 27 martie, ora 06:00 - 27 martie, ora 20:00Fenomene […]

Loto

Horoscop

  • 197.595 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team