Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Conferinţa J.O.B.S în Mass-Media şi viaţa politică

Publicat: vineri, 09 decembrie 2011

Tinerii jurnaliști au asistat, astăzi, la ultima Conferință, din acest an, organizată în cadrul Proiectului J.O.B.S ( Jurnalism Ocupație în Beneficiul Societății)- Proiect cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, ce a avut loc la sediul central al Universității Hyperion, București.

Profesorul Universitar, Ștefan Ciochinaru a „moderat” ședința ce a avut ca temă de discuție „Mediul politic și Comunicare politică”, cu subiectele: „Marile Instituții politice care comunică și relaționează cu presa”.

Printre invitații de renume s-au numărat trei mari voci distinct, care practică cea mai privilegiată meserie ce arată pluralitatea muncii în cauză: Mihaela Gorodcov- director general la Internațional Data Group România, Alexandru Mironov- Jurnalist revista „Știință & Tehnică”, politician și scriitor, Cristian Gava- cel mai tânăr membru al Uniunii Scriitorilor din România, jurnalist.

Adunarea a avut ca scop instruirea gazetarilor publicației Hyperflash, dar și a viitorilor jurnaliști, studenți ai facultății de Jurnalism, din cadrul Universității Hyperion.

Conferința a fost deschisă de către secretarul general al proiectului J.O.B.S, Alexandra Enescu, care a pornit discuția despre marile avantaje ce ți le poate oferi munca de jurnalist: „acest tip de meserie este minunat, ne ajută să puteam merge în fiecare zi la muncă, fără a merge la lucru.”

Mihaela Gorodnov a menționat în discursul său că „A scrie este o pasiune, a te pune în slujba legii și onestității este o datorie”, a subliniat şi faptul că 2012 este anul marilor schimbări tehnologice: Presa tipărită va dispărea și vor predomina informațiile oferite prin intermediul internetului. De asemenea, Gorodnov susține că cea mai importantă schimbare stă la baza faptului că nu există știri externe, iar corporațiile ce au fost pe primele cinci locuri în lume sunt detronate de marile instituții: Apple, Google, Amazon, etc.

„Oamenii politici au descoperit it-ul, iar forța online-ului va fi extrem de puternică„-Mihaela Gorodnov.

Alexandru Mironov a susținut că jurnaliștii științifici sunt mult prea puțini și că merită acordată mai multă atenție publicațiilor de acest gen.

„Gazetăria este o meserie fabuloasă, doar dacă îți permiți să o faci”, a adăugat Cristian Gava în prima parte a discursului său.

Gava consideră că jurnalistul român nu se raportează în sinele său ca fiind a patra putere în stat și cade mereu în slujba altuia.

„Majoritatea moderatorilor emisiunilor TV primesc ordine prin sms, din partea mogulilor, iar producătorii „șoptesc” informațiile prin messenger. Nu se încalcă doar Codul Deontologic al Jurnaliștilor, dar în cele mai multe cazuri, politica editorială a postului dictează și dirijează jurnaliștii”- a subliniat Gava.

„Presa mogulizată nu face gazetărie, face circ”- a ținut să adauge Cristian Gava pe finalul discursului.

Conferința a fost încheiată printr-o serie de întrebări adresate invitaților, de către jurnaliști.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=12199

Publicat de la data dec. 9 2011. Categorii STUDENT NEWS.

Zona comentariilor

Meteo în țară

31 mai 2020, 22:28
 

V
Parţial înnourat
17°C
11 km/h
Perceput de temperatură: 16°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 51%
Vânt: 11 km/h V
Rafale de vânt: 11 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 5:34
Apus: 20:53
Prognoza 1 iunie 2020
Zi
 

V
Predominant înnourat cu furtună
21°C
Vânt: 7 km/h V
Rafale de vânt: 14 km/h
max. UV-Index: 8
Noapte
 

ENE
Predominant înnourat cu precipitaţii
9°C
Vânt: 4 km/h ENE
Rafale de vânt: 14 km/h
max. UV-Index: 8
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 31-05-2020 Ora : 16 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 16:10 si 19:00 In zona : Județul Suceava: zona de munte de peste cota 1800 m;Județul Neamţ: zona de munte de peste cota 1800 m; Se vor semnala : intensificări ale vântului cu viteze la rafală de 90...100 km/h
  • Informare meteorologica
    Ziua/luna/anul : 31-05-2020 Ora : 10 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : 31 mai, ora 10:00 – 03 iunie, ora 23:00; Zonele afectate : conform textului; Fenomene : manifestări de instabilitate atmosferică, cantități de apă însemnate, intensificări temporare ale vântului; Mesaj : ACTUALIZAREINFORMARE METEOROLOGICĂ Interval de valabilitate: 31 mai, ora 10:00 – 03 […]

Loto

Horoscop

  • 299.803 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team
Gay Cams Livejasmin.com Wpadvanced Newspaper Theme