Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Conferință ONU privind încălzirea globală: Schimbările climatice, o ”problemă de viaţă şi de moarte”

Publicat: marți, 04 decembrie 2018

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a declarat luni, în Polonia, la deschiderea oficială a conferinţei Organizaţiei Naţiunilor Unite privind încălzirea globală, că omenirea are ”mari probleme din cauza schimbărilor climatice”, relatează dpa.

„Pentru mulţi oameni, regiuni sau chiar ţări, este deja o problemă de viaţă şi de moarte”, le-a spus Guterres reprezentanţilor din aproape 200 de ţări participante la reuniunea anuală, care anul acesta se desfăşoară în Katowice, în sudul Poloniei.

„Nu luăm suficient de multe măsuri, nu ne mişcăm suficient de repede pentru a preveni perturbări climatice catastrofale şi ireversibile”, a spus Guterres.

Timp de două săptămâni, delegaţii prezenţi în Polonia se vor concentra pe concretizarea regulilor care vizează implementarea şi finanţarea Acordului de la Paris, semnat în 2015.

Acordul de la Paris oferă un cadru pentru colaborarea dintre state în scopul limitării creşterii temperaturilor globale peste intervalul 1,5 – 2 grade Celsius. Guterres a spus că este ”vital” ca obiectivele de la Paris să fie îndeplinite.

Cea mai mare parte a eforturilor de a preveni încălzirea globală vizează reducerea gazelor cu efect de seră cât mai curând posibil.

Cu toate acestea, măsurile promise până acum la nivel global pentru reducerea emisiilor nocive de gaze cu efect de seră sunt departe de a fi suficiente pentru îndeplinirea acestui obiectiv.

În discursul din deschiderea reuniunii, Guterres a subliniat importanţa unui angajament colectiv precum şi ”mai multă acţiune şi dorinţă” pentru prevenirea ”haosului încălzirii globale” care va urma.

Secretarul general ONU a subliniat că situaţia este dezastruoasă şi că nu este timp suficient pentru ”negocieri nelimitate” pe acest subiect, precizând că studiile ştiinţifice sugerează că încălzirea globală ar putea atinge 1,5 grade Celsius până în 2030.

„Este evident, suntem cu mult în urmă faţă de pan”, a spus acesta, adăugând că omenirea ”nu îşi permite să eşueze la Katowice”.

”Aceasta este provocarea pentru care generaţia noastră de lideri va fi judecată”, a concluzionat Guterres.

Sursa: AGERPRES

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=106807

Publicat de la data dec. 4 2018. Categorii ACTUALITATE, ALEGEREA NOASTRA.

Zona comentariilor

Meteo în țară

13 septembrie 2019, 9:09
 

VNV
Predominant înnourat
16°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 19°C
Presiunea: 1030 mb
Umiditate: 58%
Vânt: 0 km/h VNV
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 2
Răsarit: 6:52
Apus: 19:31
Prognoza 14 septembrie 2019
Zi
 

NE
Predominant însorit
29°C
Vânt: 7 km/h NE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 5
Noapte
 

ENE
Parţial înnourat
14°C
Vânt: 11 km/h ENE
Rafale de vânt: 18 km/h
max. UV-Index: 5
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 228.672 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team