Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Conferința pe tema medierii în spaţiul OSCE

Publicat: marți, 16 iulie 2013

Ministerul Afacerilor Externe a organizat, în perioada 15-16 iulie 2013, în cooperare cu Departamentul Federal pentru Afaceri Externe al Confederaţiei Elveţiene şi Centrul pentru Prevenirea Conflictelor din cadrul Secretariatului Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa, Conferinţa pe tema medierii în spaţiul OSCE.

Evenimentul a avut loc în Bucureşti, la Palatul Parlamentului. Ministrul afacerilor externe, Titus Corlățean, şi preşedintele Comisiei pentru politică externă a Camerei Deputaţilor, László Borbély, au susţinut discursuri de deschidere.

Conferinţa se înscrie în eforturile României de promovare activă a întăririi capacităţii de acţiune a OSCE în toate etapele ciclului conflictual şi de sporire a gradului de conştientizare a importanţei medierii, ca instrument esenţial în eforturile de prevenire şi soluţionare a conflictelor.

În cadrul conferinţei au mai susţinut intervenţii oficiali OSCE, UE şi ONU, reprezentanţi ai altor state active în domeniul medierii, precum şi reprezentanţi ai mediului academic.

Dezbaterile au avut ca punct de plecare principiile şi cele mai bune practici în domeniul medierii, urmărind asigurarea unui cadru de convergenţă a eforturilor la nivelul ONU şi la nivel regional, definirea mai clară a provocărilor întâlnite în domeniul medierii în spaţiul OSCE şi în afara sa, precum şi explorarea modalităţilor concrete de întărire a consistenţei eforturilor de mediere.

Reglementarea conflictelor din spaţiul OSCE rămâne o prioritate majoră pentru România. Pe această bază, România va urmări în continuare, inclusiv prin valorificarea concluziilor dezbaterilor din cadrul acestei Conferinţe, să contribuie la eforturile de întărire a capacităţilor OSCE în domeniul medierii.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=9846

Publicat de la data iul. 16 2013. Categorii ACTUALITATE.

Zona comentariilor

Meteo în țară

22 iulie 2019, 7:30
 

N
Soare
19°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 21°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 88%
Vânt: 0 km/h N
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 1
Răsarit: 5:51
Apus: 20:52
Prognoza 23 iulie 2019
Zi
 

N
Predominant înnourat cu furtună
26°C
Vânt: 7 km/h N
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 8
Noapte
 

NE
Parţial înnourat cu precipitaţii
16°C
Vânt: 4 km/h NE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 8
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 22-07-2019 Ora : 6 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 06:00 si 07:00 In zona : Județul Cluj: Aghireșu, Baciu, Cășeiu, Mica, Căpușu Mare, Chinteni, Chiuiești, Cuzdrioara, Gârbău, Sânpaul, Câțcău, Vad, Mănăstireni, Așchileu, Izvoru Crișului;Județul Bistriţa-Năsăud: Bistrița, Năsăud, Beclean, Sângeorz-Băi, Feldru, Telciu, Prundu Bârgăului, Nimigea, Rebrișoara, Josenii Bârgăului, Târlișua, […]

Loto

Horoscop

  • 220.696 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team