Conferința pe tema medierii în spaţiul OSCE

Ministerul Afacerilor Externe a organizat, în perioada 15-16 iulie 2013, în cooperare cu Departamentul Federal pentru Afaceri Externe al Confederaţiei Elveţiene şi Centrul pentru Prevenirea Conflictelor din cadrul Secretariatului Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa, Conferinţa pe tema medierii în spaţiul OSCE.

Evenimentul a avut loc în Bucureşti, la Palatul Parlamentului. Ministrul afacerilor externe, Titus Corlățean, şi preşedintele Comisiei pentru politică externă a Camerei Deputaţilor, László Borbély, au susţinut discursuri de deschidere.

Conferinţa se înscrie în eforturile României de promovare activă a întăririi capacităţii de acţiune a OSCE în toate etapele ciclului conflictual şi de sporire a gradului de conştientizare a importanţei medierii, ca instrument esenţial în eforturile de prevenire şi soluţionare a conflictelor.

În cadrul conferinţei au mai susţinut intervenţii oficiali OSCE, UE şi ONU, reprezentanţi ai altor state active în domeniul medierii, precum şi reprezentanţi ai mediului academic.

Dezbaterile au avut ca punct de plecare principiile şi cele mai bune practici în domeniul medierii, urmărind asigurarea unui cadru de convergenţă a eforturilor la nivelul ONU şi la nivel regional, definirea mai clară a provocărilor întâlnite în domeniul medierii în spaţiul OSCE şi în afara sa, precum şi explorarea modalităţilor concrete de întărire a consistenţei eforturilor de mediere.

Reglementarea conflictelor din spaţiul OSCE rămâne o prioritate majoră pentru România. Pe această bază, România va urmări în continuare, inclusiv prin valorificarea concluziilor dezbaterilor din cadrul acestei Conferinţe, să contribuie la eforturile de întărire a capacităţilor OSCE în domeniul medierii.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.